Gå direkt till innehåll
Best Western Hotell Arctic Eden, Lobby
Best Western Hotell Arctic Eden, Lobby

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts etablerar sig i Kiruna

Den 24 januari anslöt sig Hotell Arctic Eden i centrala Kiruna till Best Western. Kedjan har i och med Kiruna i portföljen en täckning på 69 orter i Sverige.

Hotell Arctic Eden är ett samiskt inspirerat familjeägt hotell med lokal prägel och stort hjärta. Byggnaden är ursprungligen en skola som är ombyggd till ett hotell med hög klass där stil och design kombinerats med vår tids krav på service och komfort. Jan Grönberg och Kirsi Säisä köpte 2006 den gamla Norrmalmskolan, och har renoverat skolan till det hotell det är idag med en genuin och jordnära interiör och design från den samiska kulturen och området Sapmí.

Kirsi som dessutom är konstnär och designer inreder lounger, restauranger och hotellrum med sina foton och naturinspirerade konst.

Hotellet är centralt beläget med gångavstånd till butiker, tåg & bussar.

     - Som destination är Kiruna intressant för både affärs- och fritidsresenären. Våra gäster har länge efterfrågat ett hotell på orten vilket gör det extra roligt att välkomna Hotell Arctic Eden säger Johan Michelson, Sverigechef för Best Western.

- Det ska bli så roligt att få bli en del av Best Western familjen, vi ser fram emot en spännande nystart, säger Trine Nilsen Saloniemi, Hotellchef.

Kollegan Liselle håller med; “Som personal på ett nyblivet Best Western hotell får vi ta del av ett större utbud av utbildningar och på så vis kan vi utvecklas inom branschen”.

För ytterligare information kontakta:

Trine Nilsen Saloniemi, Hotellchef
Best Western Hotell Arctic Eden
Tfn: 0703-17 73 23
E-post: trine@hotelarcticeden.se

Johan Michelson, Sverigechef
Best Western Hotels & Resorts
Tfn: 0735-14 39 01
E-post: johan.michelson@bestwestern.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående av 4 100 hotell privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 130 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 10 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36