Gå direkt till innehåll
Best Western Hotels & Resorts satsning på Vasaloppet fortsätter.
Best Western Hotels & Resorts satsning på Vasaloppet fortsätter.

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts i fortsatt samarbete med Vasaloppet

Best Western Hotels & Resorts satsning på Vasaloppet fortsätter. Under 2020 är hotellkedjan enda hotelleverantör där tre av kedjans hotell samarbetar med Vasaloppet. Samarbetet faller sig både självklart och givande, då Best Western precis som Vasaloppet arbetar med att lyfta lokala näringsidkare och entreprenörer.

Vasaloppet är världens längsta skidlopp – 90 km från Sälen till Mora. Under åren har det klassiska skidloppet utvecklats till att bestå av flera olika lopp: en vintervecka med elva olika skidlopp som genomförs i februari och mars och en sommarvecka med elva tävlingar och motionslopp inom MTB och löpning. Tillsammans deltar årligen cirka 90 000 personer i de olika loppen och Vasaloppet är en viktig motor för regionen och för svensk folkhälsa.

”Best Western Hotels & Resorts är en brokig skara hotell, med många lokala entreprenörer. Våra hotell omfattar allt från Hus 57 i Ängelholm till Hedåsen i Sandviken och däremellan hundratals lokala och personliga hotell. Vi tror på det udda och lite brokiga där det personliga mötet är viktigt för oss. Vasaloppet har lyckats fantastiskt bra som samarbetar både med lokala idrottsklubbar och privata näringsidkare” säger Sara Hallsund, Marknadschef på Best Western Hotels & Resorts.

Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection i Tällberg och Best Western Hotel Lerdalshöjden i Rättvik är hotell som ligger nära Vasaloppsspåret. Dessa två hotell tillsammans med det sportprofilerade hotellet Best Western Kom Hotel i Stockholm är utvalda leverantörer för Vasaloppet.

”Många av våra hotell ligger på platser där närheten till träning är optimal. Detta gäller inte bara våra tre utvalda officiella hotell, utan även till exempel Öjaby Herrgård, där man har närheten till Växjösjöns vackra stigar, eller Best Western Plus Jula hotell & Konferens i Skara där MTB-spåret finns runt hörnet. Att få vara en del av Vasaloppet är viktigt för oss, vi vill vara där många av våra hotellgäster är och hylla och peppa”, avslutar Sara Hallsund.

Best Western Hotels & Resorts kommer även att finnas på plats under mässan samt delar ut presentkort på övernattning till sist i mål i Vasaloppet 30. På flera hotell runt om i landet kommer även en Vasaloppsinspirerad frukost att serveras.

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36