Följ Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien

Best Western Hotels Svanenmärker

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2007 12:41 CET

Best Western Hotels kommer under år 2007 att Svanenmärka samtliga 65 hotell i Sverige från Luleå i norr till Malmö i söder.

- Vi är mycket stolta över att nu dra igång satsningen att Svanenmärka alla våra hotell, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Hotels i Sverige. Våra kunder vill att vi tar miljöansvar och självklart ser vi det som en starkt kvalitetshöjande faktor att vi får in en tredje part som ser över vårt miljöbete.
Det ökar vår trovärdighet och stärker det övergripande kvalitetstänkandet hos våra hotell.

Idag är Best Western Wallin Hotel i Stockholm och Best Western Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Svanenmärkta. Nya hotell som kommer in i kedjan Svanenmärks också. Svanens krav innebär att hotellen tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Det handlar om att personalen är engagerad i att använda resurser som energi och vatten effektivt och att byta ut produkter med stor miljöpåverkan mot mer miljöanpassade alternativ. 

- Vi tycker att det är väldigt roligt att världens största hotellkedja nu Svanenmärker alla hotell i Sverige, säger Marie Fahlin, Affärsområdeschef på Miljömärkningen Svanen. Vi ser det här som ett viktigt steg mot vårt mål; en hållbar konsumtion.

Fakta Miljömärkningen Svanen

Miljömärkningen
Svanens vision är ett hållbart samhälle där vi kan handla och använda produkter
utan att skada vår miljö. Svanen är Nordens officiella miljömärkning och sköts
av SIS Miljömärkning AB på uppdrag av regeringen. Svanen drivs utan bransch-
eller vinstsyfte. För mer information om Svanen vänligen besök www.svanen.nu


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 81 hotell på 58 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria, erbjuder fritt Internet samt visar ej erotiska filmer. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.