Gå direkt till innehåll
Ett av BW Premier Collection hotellen - Havsvidden, Åland
Ett av BW Premier Collection hotellen - Havsvidden, Åland

Pressmeddelande -

Nätrecensionerna eniga: BW Premier Collection bäst enligt gästerna själva

Idag är hotellgäster den självklara källan när vi söker efter den bästa hotellupplevelsen. Nätrecensioner får allt större makt i valet av hotell. När gästerna säger sitt om exklusiva hotell i Skandinavien ligger BW Premier Collection, en del av Best Western Hotels & Resorts, högst i gästnöjdhet. Detta enligt en kartläggning av gästernas omdömen på recensionssiter som Tripadvisor, Booking, Expedia och Hotels.com.

Precis som ett tips från en vän väger trovärdigheten i rekommendationen från en person med tidigare erfarenhet av en produkt eller tjänst tungt i våra konsumtionsval. Nio av tio svenskar använder sig regelbundet av omdömen på nätet inför ett köp, inte minst vid hotellbokningar.* Utvecklingen innebär att det är gästerna själva som sitter på makten att bedöma och påverka hela hotellupplevelsen – allt från rumsstandard till läge och service. I dag är gästerna de nya hotellkritikerna.

BW Premier Collection får 4,36 av 5
I en kartläggning av gästernas omdömen på rating- och bokningssajter som bland annat Tripadvisor, Booking, Expedia och Hotels.com ligger BW Premier Collection högst i gästnöjdhet bland exklusiva hotellvarumärken i Skandinavien. Kedjan har en snittrating på 4,36 av 5.

- Vi är förstås väldigt glada att våra BW Premier Collection-hotell ligger så högt i gästnöjdhet. Extra stolta blir vi över att det är just gästernas genuina upplevelser som ligger till grund för omdömet. Vi uppskattar alla nätrecensioner, såväl hejarop som kritik som vi kan använda för att bli ännu bättre, säger Johan Kukacka, VD på Best Western Hotels & Resorts.

BW Premier Collection är kedjans mest exklusiva hotell med minst fyra stjärnor. Sammanlagt ingår sju hotell; Hotel Kung Carl, NOFO Hotel och Pop House Hotel i Stockholm, The Winery i Solna, V Hotel Helsingborg i Helsingborg, Gl. Skovridergaard i Silkeborg i Danmark och HavsVidden på Åland – varje hotell med sin egen karaktär.

-Vi arbetar ständigt med att göra hotellupplevelserna så lokala som möjligt och många uppskattar att vi erbjuder personliga hotell med sin egen stil. En annan aspekt som många värdesätter är så klart vår personal som arbetar dagligen för att varje gäst ska känna sig väl omhändertagen, säger Johan Kukacka, VD på Best Western.

Topplista: Snittrating (1-3) av exklusiva hotellkedjor i Skandinavien

  1. BW Premier Collection, 4,36
  2. Clarion Collection, 4,34
  3. Elite, 4,21

Statistiken är framtagen av Agneta Jaktland, kvalitetschef på Best Western Hotels & Resorts, som har sammanställt snittet från gästers omdömen på "upscale hotels", dvs. exklusiva hotellkedjor, i Skandinavien. Omdömena är hämtade från ratingsajterna Tripadvisor, Booking, Expedia och Hotels.com under perioden januari 2016 till januari 2017.

* Enligt en undersökning framtagen av TNS Sifo på uppdrag av Fastighetsbyrån, november 2016.

För mer information vänligen kontakta:

Johan Kukacka, VD Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien
Johan.kukacka@bestwestern.se
0735-14 39 00

Ämnen

Kategorier


Best Western Hotels & Resorts 
Best Western Hotels & Resorts är en hotellkedja som består av 130 privatägda Best Western hotell i Norge, Sverige och Danmark på ett hundratal orter. Engagerat värdskap sätter sin personliga prägel på hotellupplevelsen för våra gäster. Samtidigt har Best Westerns hotell höga kvalitetskrav på dess standard som gör att du som gäst vet vad du kan förvänta och att pris och produkt stämmer överens. Totalt finns över 4 100 Best Western hotell i ett 100-tal länder.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36