Gå direkt till innehåll
– Tillsammans startar vi nu arbetet med att stärka BWH Hotels position på den skandinaviska marknaden, säger Niklas Pålblad, kundansvarig för BWH Hotels på Pineberry. Här på bild tillsammans med Sara Hallsund, Marknadschef BWH Hotels.
– Tillsammans startar vi nu arbetet med att stärka BWH Hotels position på den skandinaviska marknaden, säger Niklas Pålblad, kundansvarig för BWH Hotels på Pineberry. Här på bild tillsammans med Sara Hallsund, Marknadschef BWH Hotels.

Nyhet -

Nova checkar in på BWH Hotels

Nova-byrån Pineberry blir BWH Hotels nya strategiska partner för all digital marknadsföring i Sverige, Norge och Danmark. I samarbetet ingår allt från långsiktigt varumärkesbyggande kommunikation till operativa insatser för att maximera effekten av hotellgruppens marknadsföring i digitala kanaler. Tillsammans formar nu bolagen ett långsiktigt strategiskt partnerskap. I BWH Hotels ingår Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och Aiden by Best Western. Pineberry är en del av Nova, som är en av Nordens ledande digitala byrågrupper.

Vi valde Pineberry som partner för vår digitala kommunikation efter en pitchprocess med en lång rad olika byråer. Innan upphandlingen hade vi hört att de hade gott rykte och vi visste också att de är duktiga på att sätta sig in i och förstå kundernas behov. Dessutom har de erfarenhet och god förståelse för franchise-kedjor och vårt koncept, där vi samtidigt jobbar både för våra olika hotell och deras gäster, säger Sara Hallsund, marknadschef för BWH Hotels i Skandinavien.

Tre marknader
I det långsiktiga partnerskapet ryms både taktisk och strategisk kommunikation i digitala och sociala kanaler för alla de tre skandinaviska länderna. Till en början främst för BWH Hotels tre olika hotellgrupper och inom en snar framtid gruppens
nya varumärke Aiden. Efter hand ska också de lokala hotellen runt om i Skandinavien kunna kopplas på.

– Tillsammans startar vi nu arbetet med att stärka BWH Hotels position på den skandinaviska marknaden. Vi ska hjälpa dem att maximera värdet på allt de investerar i digitala och sociala kanaler. Från övergripande varumärkesbyggande kommunikation till att få gäster att bo på något av de många olika hotellen i gruppen, säger Niklas Pålblad, kundansvarig för BWH Hotels på Pineberry.

Entreprenörer och familjer
I hotellgruppen ingår nu närmare 200 hotell runt om i Skandinavien, från Kiruna och Narvik i norr till södra Jylland och Trelleborg i söder. Hotellen har en personlig prägel och inget hotell är det andra likt eftersom de drivs av olika entreprenörer och familjer.

Sex bolag i Sverige
Förutom moderbolaget Nova Consulting Group AB består byrågruppen i Sverige av sex olika bolag:

Singular Studios.
En strategisk varumärkes- och designbyrå med tjänster inom varumärkesstrategi, strategisk design och strategisk exekvering.
Pineberry.
En av Sveriges främsta byråer inom digital datadriven marknadsföring med fokus på SEO, SEM och annonsering på plattformar som Google, Meta, Amazon, TikTok och Youtube.
Cloud Nine.
En ledande svensk digitalbyrå som skapar, designar och utvecklar e-handelsplattformar.
Fyr Agency.
Skapar starkare digitala varumärkesupplevelser med total experience design som strategi.
Infunnel.
En av Sveriges främsta specialistbyråer inom marketing automation, CRM, digitala leads och digitalisering av kundresan.
Epinova.
Specialister på webb- och e-handelslösningar samt digitala
kundupplevelser med Optimizely (tidigare Episerver) som plattform.

Bland Novas kunder i Sverige ingår C More, SEB, Granngården, Postnord, Permobil, Volkswagen, Sony Music, Houdini Sportswear, Bemz, Doktor.se, Cylinda, Visma, Efva Attling, Filmstaden, Mercedes och Tetra Pak.

Fakta om BWH Hotels
BWH Hotels är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 191 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment
från budget till premium. BWH Hotels är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

Fakta om Nova Consulting Group
Nova Consulting Group är en nordisk integrerad byrågrupp med ett tjänsteerbjudande som sträcker sig från strategisk varumärkesutveckling och experience design till utveckling av digitala tjänster, e-handel, CRM, marketing automation och SEO/SEM. Den svenska verksamheten består av sex specialiserade bolag som tillsammans bildar ett komplett tjänsteerbjudande. Totalt har Novagruppen cirka 600 anställda i 14 bolag varav 170 anställda i Sverige och omsatte under 2022 630 miljoner kronor.

För mer information, kontakta gärna:

Sara Hallsund, marknadschef, BWH Hotels i Skandinavien
073-378 01 36
sara.hallsund@bwhhotelgroup.se

Niklas Pålblad, kundansvarig, Pineberry
070-422 92 27
niklas.palblad@pineberry.com

Michael Jäderlind, vd, Nova Consulting Group i Sverige
070-849 21 19
michael.jaderlind@novacg.se

Christer Lidman
070-580 23 03
christer.lidman@starshipcom.se

Ämnen

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36