Gå direkt till innehåll
Hotel Giò i Solna öppnar som planerat.
Hotel Giò i Solna öppnar som planerat.

Nyhet -

Världshistoriens sämsta tajming när Hotel Giò öppnar

Kan det vara världshistoriens sämsta tajming? Förmodligen. Men Hotel Giò och restaurang & bar Mama Giò kör ändå.

Den 31 mars öppnade Giò på Råsundavägen 1, ett hotell och en restaurang för alla som vill bo och äta i en varm och kravlös miljö inspirerad av Italienskt 50-tal. Hotellet blir ett välkommet tillskott i Best Western Hotels & Resorts portfölj av lika olika hotell.

-Det är tuffa tider, men vi måste våga tro på ljusare dagar. Vi har ett otroligt fint hotell, superengagerad och frisk personal och helt oanvända och fräscha hotellrum – så nu kör vi! En sak kan vi lova, solen kommer lysa starkt snart igen, på tisdag öppnar vi upp dörrarna på Hotel Giò. I väntan på ljusare tider håller vi värmen och energin uppe innanför väggarna, viruset lämnar vi utanför. Säkerheten för våra gäster och vår personal är vår högsta prioritet i alla situationer. Såklart följer vi alla rekommendationer kring COVID-19, säger Eva Ilskog, General manager Hotel Giò.

Gästerna kan själva välja om de vill sitta i restaurang Mama Giò med tillhörande vardagsrum, ta med maten upp på rummet eller få maten levererad till arbetet eller hem. Inom kort öppnar också terrassen där man kan kombinera mat & dryck med en match boccia.

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna. Byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano och Hotel Giò spinner vidare på detta med de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna. Giòs inredning är inspirerat av italienskt 50-tal. Möblerna är i de flesta fall specialdesignade för Giò av välrenommerade designföretaget Spik Studios i Göteborg.

Hotellet kommer att ingå under varumärket BW Signature Collection by Best Western.

Giò ägs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Vi har ägt hotell sedan 1890-talet och driver Kom Hotel på Döbelnsgatan sedan 1971. Vår verksamhet sker inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.

För mer information

Kontakta Corinna Björk, corinna.bjork@hotelgio.se, 0702-85 18 92.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36