Gå direkt till innehåll
Med sina episka poolpartyn, populära dansaftnar och ett fartfyllt värdskap för Svenska Rallyt, har Best Western Gustaf Fröding som nu fyller 50 år, varit en glädjefylld mötesplats under åren.
Med sina episka poolpartyn, populära dansaftnar och ett fartfyllt värdskap för Svenska Rallyt, har Best Western Gustaf Fröding som nu fyller 50 år, varit en glädjefylld mötesplats under åren.

Pressmeddelande -

Best Western Gustaf Fröding firar 50-årsjubileum

Den 22:a november 1973 öppnades dörrarna till Best Western Gustaf Fröding i Karlstad – då som OK Motorhotell. Med sina episka poolpartyn, populära dansaftnar och ett fartfyllt värdskap för Svenska Rallyt, har hotellet som nu fyller 50 år, varit en glädjefylld mötesplats under åren.

Sedan 2003 drivs hotellet av familjen Mörkfors vilka även köpte fastigheten 2017. VD är Patrik Mörkfors och hans far Lennart var platsansvarig under de första åren. Nu bjuder de in till inspirationsdag för att fira hotellet och hylla de som har varit med från allra första start och under resans gång.

– Det känns otroligt stort att vi firar 50 år och vi är extra stolta att vi på vår inspirationsdag kommer att presentera flera av de personer som har varit med sedan start och under åren. Det kommer att bli en festlig dag med fantastiska hotellhistorier och med värmlandsproffset Hanna Åkerstedt som moderator, säger Patrik Mörkfors, VD Best Western Gustaf Fröding.

Sedan är det ju faktiskt så att i det här 50-årsjubileet döljer det sig ett till jubileum, vi har ju drivit hotellet i 20 år, så just det här jubileet blir lite extra ”nostalgiskt” och det var viktigt för oss att göra en extra djupdykning i historien om hotellet, fortsätter Patrik Mörkfors.

Många branschpersonligheter har varit med och skapat hotellets historia med namnbyten, byggnationer, festligheter och mycket mer. Roland Liljegren, Krister Hollander, Gerhard Frick, Peter Pfante och Kjell Jakobsson har alla haft betydande roller och satt sin prägel på hotellet. Dansaftnar med värmländska orkestrar, värdskap för Svenska Rallyt och Banana Bus Club på somrarna med after-beach och coverband är bara en bråkdel av det som har gjorts under åren.

Nu samlas herrarna för att fira 50-årsjubileet där man inte bara kommer att minnas bakåt, utan även blicka framåt med en framtidsspaning av hotellkollegorna Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien, och Johan Kukacka, partner Sleepingfox Hotel Group och tidigare VD för Best Western Hotels & Resorts i Sverige.

-Vi är väldigt glada att få vara delaktiga i firandet av Best Western Gustaf Fröding. Här har det skapats så mycket spännande historia under åren och arbetet som familjen Mörkfors gör idag med hotellet är imponerande. Vi ser med glädje fram emot att träffa alla personer och få höra deras berättelser, säger Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien.

Best Western Gustaf Fröding drivs sedan 2003 av familjen Mörkfors och har varit med Best Western sedan 2004. Hotellet erbjuder 163 rum, konferensmöjligheter för upp till 400 personer och anordnar fortfarande danskvällar och andra evenemang. Sommartid förvandlas hotellet till ett paradis för familjen med uppvärmd utomhuspool, poolbar och lekhörna. Under de senaste åren har man satsat mycket på det klimatsmarta arbetet genom bland annat egen produktion av förnyelsebar sol-el.

Familjen Mörkfors driver även Best Western Eurostop i Örebro och Hotell Frykenstrand i Sunne.

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Mörkfors, VD Best Western Gustaf Fröding
E-post: Patrik.morkfors@gustaffroding.se
Tel: 070-750 00 20

Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Ämnen

Kategorier

Regioner


BWH Hotels

BWH Hotels är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 191 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotels är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat innehåll