Gå direkt till innehåll
Efter många års planering och byggande har nu Grönlands nya lyxhotell, Best Western Plus Hotel Ilulissat, slagit upp dörrarna.
Efter många års planering och byggande har nu Grönlands nya lyxhotell, Best Western Plus Hotel Ilulissat, slagit upp dörrarna.

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts blir första hotellkedjan på Grönland och presenterar nytt lyxhotell

Efter många års planering och byggande har nu Grönlands nya lyxhotell, Best Western Plus Hotel Ilulissat, slagit upp dörrarna. Beläget i hjärtat av Ilulissat och med magnifik utsikt över Ilulissat Isfjord, blir hotellet en given och spännande turistdestination.

Hotellprojektet har pågått i drygt fyra år och har drivits av en lokal investorgrupp bestående av bröderna Tommy och Frank Bagger samt Jens Kristian Friis-Salling. Det omfattande projektet har krävt många timmar av arbete och planering, och trots det senaste året med rådande pandemi, har gruppen stått starka och ser ljust på framtiden.

”Det här projektet har pågått i över fyra år och vi är glada att nu äntligen öppna upp och kunna erbjuda Grönlands bästa hotell. Med ett välkänt globalt hotellvarumärke i ryggen, har vi alla förutsättningar att skapa bra gästupplevelser och goda resultat ", säger Frank Bagger, delägare Best Western Plus Hotel Ilulissat.

Ilulissat är en av Grönlands mest besökta turistdestinationer och sedan Ilulissat Isfjord kom med på UNESCO:s världsarvslista 2004, har antalet turister ökat kraftigt till den unika staden.

”Ilulissat är en otroligt spännande destination för oss att kunna erbjuda våra hotellgäster och vi är stolta över uppdraget som ägarna har givit oss. Staden växer starkt som turistdestination och vi är naturligtvis extra spända över denna öppning då vi blir den första hotellkedjan som etablerar sig på Grönland”, säger Johan Michelson, VD för BWH Hotel Group i Skandinavien.

Hotel Ilulissat har 78 modernt inredda rum i fem olika kategorier: standard, superior, familjerum, executive och sviter. Högst upp i hotellet erbjuder den imponerande restaurangen en fantastisk utsikt över både isbergen och staden året runt, och här finns även en stor takterrass. På hotellet finns även moderna mötes- och konferensmöjligheter med välutrustade och flexibla mötesrum.

Det finns mycket att upptäcka på Grönland och hotellet erbjuder bland annat olika turpaket, en med isbergssafari och en med valsafari. Här finns även skidåkning, cykelleder, glaciärklättring och dykning samt ett fantastiskt norrsken på vintern.

Best Western Hotels & Resorts ingår i BWH Hotel Group och blir första hotellkedja att etablera sig på Grönland.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelson, VD
BWH Hotel Group Skandinavien
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: 0735 14 39 01

Frank Bagger, delägare
Best Western Plus Hotel Ilulissat
E-post frank@iot.gl
Tel: + 299 94 66 84

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36