Gå direkt till innehåll
Best Western Hotels förlänger avtalet med Vasaloppet

Pressmeddelande -

Best Western Hotels förlänger avtalet med Vasaloppet

Best Western Hotels fortsätter sin satsning inom sportsegmentet och förlänger avtalet med Vasaloppet till och med 2016. Best Western Hotels är officiell partner och leverantör av logi och konferenstjänster till Vasaloppet sedan 2007.

Vasaloppet är världens längsta skidlopp – 90 km från Sälen till Mora. Under åren så har det klassiska skidloppet utvecklats till att bestå av flera olika lopp: en vintervecka med sju olika skidlopp som genomförs under en tiodagarsperiod i februari-mars och en sommarvecka som genomförs under två helger i augusti med åtta tävlingar och motionslopp inom MTB och löpning. Tillsammans deltar årligen cirka 100.000 personer i de olika loppen och Vasaloppet är en viktig motor för regionen och för svensk folkhälsa. Det klassiska loppet direktsänds i 30 länder med miljontals tv-tittare.

Samarbetet med Vasaloppet ger Best Western bra varumärkesexponering, goda relationer med andra sponsorföretag och goda möjligheter att uppmärksamma ”Best Sport”, ett specifikt erbjudande till idrottslag. Sponsorskapet bidrar också till ökat välmående hos anställda och ger en positiv skjuts för företagskulturen.

– Samarbetet ger oss även bra möjligheter till friskvård för personal och kunder. Personal som tränar regelbundet har i allmänhet mindre sjukfrånvaro. Att sätta mål med sin träning underlättar också att sätta upp mål i sitt arbete. Vårt eget deltagande i StafettVasan och arbetet tillsammans under arrangemangen har skapat en mycket god lagkänsla. Vi är stolta att vara partner till Vasaloppet och det känns mycket bra att kunna förlänga avtalet, säger Magnus Sjödin, partner- och sponsoransvarig på Best Western Hotels.

– Vasaloppet har en organisation som jobbar under hela året med förberedelser, samarbeten och utveckling av våra arrangemang. Vi har intressenter över hela Sverige, och världen, som vi behöver träffa regelbundet och som en ideell verksamhet är vi beroende av starka affärsmässiga samarbeten för att fungera. Med Best Western som partner får vi bland annat tillgång till goda konferensmöjligheter och logi var vi än kommer, säger Vasaloppets VD Anders Selling.

För mer information, kontakta:

Johan Kukacka, VD 
Best Western Hotels
Telefon: 0735-14 39 00
Email: johan.kukacka@bestwestern.se 

Anders Selling, VD 
Vasaloppet Marknads AB
Telefon: 0702-37 33 00
Email: anders.celling@vasaloppet.se


Ämnen

Taggar


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 82 hotell på 59 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36