Gå direkt till innehåll
Best Western Hotels ger golftjejer möjlighet att spela med proffsen på Nordea Tour för att samla in pengar till BRIS

Pressmeddelande -

Best Western Hotels ger golftjejer möjlighet att spela med proffsen på Nordea Tour för att samla in pengar till BRIS

Best Western Hotels stödjer BRIS och är sponsor till Nordea Tour, den svenska proffstouren, via avtal med Svenska Golfförbundet. Genom ett unikt samarbete ger vi unga golftjejer möjligheten att spela med proffsen!

BRIS står för Barnens Rätt I Samhället och är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Verksamheten kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga. Men uppdraget sträcker sig längre än så. BRIS jobbar för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter. Med utgångspunkt från barnens berättelser drivs opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor. BRIS är en remissinstans för lagförslag som påverkar barn och unga och vi ingår i ett nätverk med andra barnrättsorganisationer.

Nordea Tour, där många framgångsrika spelare startat sin proffskarriär för vidare spel på högre internationella tourer. Henrik Stensson, Robert Karlsson och Annika Sörenstam för att nämna några. Genom vårt stöd så gör vi det möjligt för golfsporten i Sverige att få fram unga, framgångsrika spelare även i framtiden. Nu vill vi ge unga juniorer möjlighet att spela med proffsen samtidigt som de gör en insats för BRIS. Nordea Tour spelas på över 25 banor under säsongen. Före huvudtävlingen spelas en lagtävling, i form av en så kallad Pro-Am. Tävlingen på Karlstad Golfbana spelas 16/9, dagen före Nordea Tour tävlingen (SM Match för damer). Proffstävlingen spelas under tre dagar 17-19/9.

En jury bestående av representanter från BRIS, Best Western Hotels och Karlstad Golfklubb har utsett Jill Rhodiner, Tilde Rolandsson och Lovisa Rysjö att spela för BRIS-laget. De är tre unga lovande golfspelare med rätt inställning till kamratskap. Tävlingen är lagspel som består av ett golfproffs och tre amatörer. Vi gör detta i första hand för att ge uppmärksamhet till BRIS och alla barn samt för att stödja ekonomiskt. För varje poäng som BRIS-laget spelar ihop så skänker Best Western en summa pengar till BRIS. – Både jag och Fredrik Löfgren, regionchef för BRIS, kommer att vara med på plats. Blir det ett lyckat kommer vi att utöka denna aktivitet till flera orter nästa år, säger Magnus Sjödin, partner- och sponsoransvarig på Best Western Hotels.

– Vi tycker initiativet är roligt! Och positivt för golfsporten! Vi har en bra juniorverksamhet på Karlstad GK. Det känns därför extra kul att kunna erbjuda den här möjligheten till några av våra duktiga golfjuniorer. Tjejerna som är uttagna till laget är överens om att det ska bli kul att spela för BRIS, säger Håkan Wahlén, tävlingsledare för Nordea Tour på Karlstad GK.

– Jag är 17 år och började tycka golf var kul när jag var 15. Min målsättning är att själv bli proffs och spela på LPGA samt att slå Annika Sörenstams rekord med lägsta golfscore (59 slag) för damer. Då måste jag spela på 58 slag! Jag tycker det är så himla kul att spela tävlingar och extra roligt när det är för en bra sak. Jag är själv adopterad och vet hur viktigt det är att barn har det bra.

Har egen erfarenhet av att inte ha något och jag vill inte att andra barn ska lida av det, säger Jill Rhodiner.

– Jag är 16 år och började spela golf när jag var 9. Min målsättning är att bli så bra som möjligt, tävla och ha kul! Jag tycker verkligen golf är superroligt men har inga direkta mål med att bli proffs. Det känns bra att spela för BRIS. Det är viktigt att barn ska få bättre rättigheter. Jag tycker det är bra att BRIS finns både för barn och föräldrar, och det är enkelt att få kontakt via deras hemsida, säger Lovisa Rysjö.

  

För mer information, kontakta:

Magnus Sjödin, Sponsoransvarig   
Best Western Hotels
Telefon: 0735-14 39 14 
Email: magnus.sjodin@bestwestern.se   

Håkan Wahlén,
Tävlingsledare
Karlstad GK – Nordea Tour    
Telefon: 0703-32 03 32
Email: h.wahlen@gmail.com


Ämnen

Taggar


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 82 hotell på 58 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material