Gå direkt till innehåll
Best Western Plus Hotel Ilulissat blir centralt beläget i Ilulissat
Best Western Plus Hotel Ilulissat blir centralt beläget i Ilulissat

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts blir första hotellkedjan på Grönland

I maj 2021 öppnar Best Western Plus Hotel Ilulissat. Hotellet som har utsikt över Kirkebugten och isfjorden byggs och drivs av en lokal investorgrupp bestående av bröderna Tommy og Frank Bagger samt Jens Kristian Friis-Salling och blir en del av Best Western Hotels & Resorts.

Best Western Plus Hotel Ilulissat kommer att ha 78 rum, restaurant och stor takterass. 100% av energiförbrukningen kommer att täckas av förnybar energi via vattenkraftverket i Paakitsoq.

Läget blir centralt i Ilulissat som är en av Grönlands mest besökta turistdestinationer. Sedan isfjorden kom med på UNESCOs världsarvslista 2004, har antalet turister till Ilulissat ökat kraftigt.

Bröderna Bagger, ser fram emot öppningen:

”Det här projektet har pågått i över tre år och vi är mycket glada att bygget nu är i gång. Vår investorgrupp är starkt förankrad lokalt, utöver det har vi ett känt globalt hotellvarumärke i ryggen, så vi har alla förutsättningar att skapa bra gästupplevelser och goda resultat.”

Best Western Hotels & Resorts blir den första hotellkedjan att etablera sig på Grönland.

”Vi har varit involverade i ägarnas planer och tankar från start och har stora förväntningar på det här hotellet. Ilulissat är en spännande destination att få marknadsföra och distribuera övernattningar till. Staden upplever en stigande efterfrågan och man investerar i infrastrukturen. Vi är naturligtvis extra spända på denna öppning då vi blir det första hotellvarumärket som etablerar sig på Grönland. Ett uppdrag vi är stolta över att ägarna givit oss”, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien.

För mer information kontakta:

Johan Kukacka, VD
Best Western Hotels & Resorts
E-mail: johan.kukacka@bestwestern.se
Tel: 0735-14 39 00

Frank Bagger, Medindehaver
Best Western Plus Hotel Ililussat
Email: frank@iot.gl
Tel. +299 94 66 84

Ämnen

Kategorier

Regioner


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående över 4 000 privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 150 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 11 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36