Gå direkt till innehåll
Best Western Plus Hotel Bakeriet i Trondheim
Best Western Plus Hotel Bakeriet i Trondheim

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts byter namn till BWH Hotel Group AB

Hotellen i Best Western Hotels & Resorts har röstat igenom en bolagsförändring som innebär att hotellen från och med den 1 januari 2020 bildar ett aktiebolag där hotellen blir aktieägare. Syftet med förändringen är att stärka portföljen i en bransch där konsolideringen ritar om hela hotellandskapet.

I februari i år köpte Best Western Hotels & Resorts den världsomspännande hotellkedjan WorldHotels
i vilka bland andra Tivoli Hotel i Köpenhamn och Gothia Towers i Göteborg ingår. I och med detta breddade Best Western sin portfölj med hotell inom det verkliga premiumsegmentet och rymmer nu totalt 17 olika varumärken som vänder sig till olika segment under ett och samma paraply.

Nu byter hotellkedjan namn till BWH Hotel Group Scandinavia AB för att förtydliga den breddade portföljen där det nya namnet omfamnar både Best Western och WorldHotels. Samtidigt bildar gruppen ett aktiebolag där hotellen blir aktieägare.

- Vi har känt ett ökat behov av att kunna agera mer snabbfotat i en tid då landskapet håller på att ritas om och då allt fler hotell konsolideras i de stora hotellkedjorna. Våra hotell ägs och drivs av lokala entreprenörer och med bolagiseringen blir de ändå mer delaktiga, samtidigt som det ger oss som bolag större handlingsfrihet, säger Johan Kukacka, VD för BWH Hotel Group i Skandinavien.

Det nya bolaget, BWH Hotel Group, omfattar 4 700 hotell runtom i världen varav 160 ligger i Skandinavien. Den skandinaviska verksamheten går från ekonomisk förening till aktiebolag med start den 1 januari 2020.

För ytterligare information kontakta:

Johan Kukacka, VD för BWH Hotel Group Scandinavia
Email: johan.kukacka@bwhhotelgroup.se
Tfn: 0735-14 39 00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget tillpremium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36