Gå direkt till innehåll
Frimurarehotellets fasad
Frimurarehotellets fasad

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts lanserar nytt varumärke

Under det nya varumärket Sure Hotel får gästerna tillgång till hotell med stor individuell prägel, samtidigt som de kan utnyttja den stora kedjans bokningssystem och bonusprogram. Målsättningen är att bli Skandinaviens ledande hotellvarumärke i mellansegmentet genom att erbjuda en ny kategori av personliga och privatägda hotell, med den större kedjans fördelar.

Varumärket lanserades i slutet av 2016 på den amerikanska marknaden med ett mycket positivt mottagande och över 100 hotell finns i pipeline för att öppna i en snar framtid.

I oktober lanseras de första Sure Hotel-hotellen i Skandinavien, när Hotel Esplanade i Stockholm, Frimurarehotellet i Kalmar, Tylebäck Hotell & Konferens i Halmstad, Hotell Roslagen i Norrtälje, Motell Lagan i Ljungby, Hotel Statt i Hässleholm, Hotell Hovs Hallar på Bjärehalvön och Hotel Savoy i Karlstad ansluter sig till varumärket.

Diskussioner förs med ett stort antal hotell och målet är att ha ett 50-tal Sure Hotel på den skandinaviska marknaden inom en inte allt för avlägsen framtid.

- Vår ambition är att fortsätta utveckla Best Western med hotell av hög kvalitet på strategiskt viktiga destinationer. Sure Hotel öppnar upp för fler hotell i mellanklass-segmentet och ger oss möjlighet att växa med det som är Best Westerns signum – personliga och privatägda hotell som erbjuder något mer än den standardiserade hotellupplevelsen, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien.

Sure Hotel kommer att distribueras på Best Westerns plattformar och ingå i kedjans lojalitetsprogram Best Western Rewards. För hotellen innebär det bland annat att deras gäster får poäng som kan utnyttjas på något av de tusentals olika privatägda hotell runt om i världen som ingår i Best Western-familjen. Utöver lojalitetsprogrammet får hotellen stöd inom distribution, försäljning, marknadsföring och inköp från Best Westerns nätverk samt avtal med inköpsorganisationen Nores.

För mer information kontakta:

Johan Kukacka, VD Best Western & Hotels & Resorts Scandinavia
Tfn: +46 (0) 735 14 39 00
E-mail: johan.kukacka@bestwestern.se

Ämnen

Kategorier


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående av 4 100 hotell privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 130 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 10 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36