Gå direkt till innehåll
Johanna E Olssons över 500 000 följare kunde se henne “besöka” Umeå.
Johanna E Olssons över 500 000 följare kunde se henne “besöka” Umeå.

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts nominerade i Spinn för sin digitala sommarkampanj, Fakecations

Best Western Hotels & Resorts är nominerade i kategorin ”Årets Digitala Kampanj” i Sveriges största PR-tävling, Spinn. Med sitt tävlingsbidrag Fakecations användes olika influencers i syfte att lyfta Skandinaviska destinationer som exotiska resmål. Kampanjen fick stor spridning och ökad varumärkeskännedom med 29 procent.

Årets sommarkampanj för hotellkedjan Best Western togs fram tillsammans med NORD DDB i syfte att öka spontankännedomen om varumärket samt antalet bokningar, främst via den egna webben. Detta resulterade i en kampanj där influencers retuscherade in sig i bilder, ett redan välkänt fenomen, på olika platser i Skandinavien där Best Western har hotell. Startskottet för kampanjen gick i Umeå genom att svenska och internationella influencers skapade en hype kring Umeå som destination. Exempelvis kunde Johanna E Olssons över 500 000 följare se henne “besöka” staden.

- Vi jobbar i en bransch där kommunikationen är ganska generisk och platt, där alla kommunicerar ungefär på samma sätt. Vi kände att det behövdes något oväntat och något som dagens medieanvändare kunde engagera sig i. Utfallet har redan visat att vi valde rätt taktik och nomineringen från Spinn är ännu ett fint kvitto på det,” säger Sara Hallsund, Marknadsdirektör på Best Western Hotels & Resorts.

Kampanjen resulterade i;

Kampanjen nådde PR-mässigt en räckvidd på 2,5 miljoner människor.

Den spontana varumärkeskännedomen ökade med 11 procentenheter, motsvarande en ökning
med 29%.

Svenska bokningar ökade med 35% mot samma period föregående år.

Antalet användande av Webbdealen ökade med 650%.

Vinnarna av Spinn19 utses torsdagen den 28 november.

För ytterligare information kontakta:
Sara Hallsund, Marknadsdirektör Best Western Hotels & Resorts
Tfn: 0733-78 01 36
Epost: sara.hallsund@bestwestern.se

Ämnen

Taggar


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående över 4 000 privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 150 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 11 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material