Gå direkt till innehåll
Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år.
Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år.

Pressmeddelande -

Best Western Hotels & Resorts utökas med boutiquehotell i Stockholm

Ett stenkast från Slussen, beläget på Peter Myndes Backe, öppnar nu det senaste tillskottet i BW Premier Collection. Hotel Frantz är ett familjeägt boutiquehotell med 48 unika rum, där originaldetaljer har bevarats, samtidigt som influenser från såväl omvärlden som den lokala omgivningen, har hämtats i visionen om att skapa en skräddarsydd hotellupplevelse.

Stockholms nya, intima boutiquehotell, Hotel Frantz, öppnar dörrarna den 1 oktober. Hotellet ligger i ett av Stockholms äldre hus, mellan Peter Myndes backe och Mariagränd mitt i den klassiska Slussensiluetten. Tegelhuset, som uppfördes år 1647, har en gedigen historia och tar sin början med skräddarmästaren Frantz Bock. Efter en omfattande ombyggnation, där många av byggnadens gamla detaljer har bevarats, presenteras nu ett elegant och smakfullt hotell där prestigelös lyx ska genomsyra hotellet.

Göteborgsbaserade Spik Studios, vilka har många välrenommerade hotell på sin meritlista, har tillsammans med ägarfamiljen, arbetat fram designen och inredningen. Utgångspunkten har varit att fånga det personliga, samtidigt acceptera de givna förutsättningarna i det anrika huset och skapa en tidsaxel där nytt möter gammalt.

- Hotel Frantz med sina 48 skräddarsydda hotellrum är så långt borta från standardisering som det bara går. Det nya boutiquehotellet är ett exempel på det varierade utbud Best Western erbjuder via sina 150 hotell i Skandinavien. Vi går emot standardisering och hyllar istället olikheter, småskalighet och variation, vilket faller väl samman med vad dagens och morgondagens resenärer efterfrågar, säger Johan Michelson, Sverigechef Best Western Hotels & Resorts.

Hotellet har förutom sina 48 rum även en restaurang med plats för 80 gäster och en mindre hotellbar, där Stockholmare och hotellgäster möts för att uppleva Hemma Hos Frantz-känslan.

Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år. Hotellet ingår i BW Premier Collection by Best Western.

För mer information vänligen kontakta:

Johan Michelson, Sverigechef Best Western Hotels & Resorts
Tfn: 0735-14 39 01
E-mail: johan.michelson@bestwestern.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående över 4 700 privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 150 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 11 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36