Gå direkt till innehåll
Best Western Hotels stödjer alla barn med Bris-konferens

Pressmeddelande -

Best Western Hotels stödjer alla barn med Bris-konferens

Best Western Hotels arbetar nära Bris som CSR-partner. Från oktober så utvecklas samarbetet med att 10 % av konferensomsättningen går till Bris.

Bris står för Barnens rätt i samhället och är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Verksamheten kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga. Men uppdraget sträcker sig längre än så. Bris jobbar för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter. Med utgångspunkt från barnens berättelser drivs opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor. Bris är en remissinstans för lagförslag som påverkar barn och unga och vi ingår i ett nätverk med andra barnrättsorganisationer.

– Samarbetet med Bris har funnits i över tio år. Det är en viktig del i vårt CSR-arbete, vårt ansvar för hur vi påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Under åren har vi involverat Bris i flera projekt som gett uppmärksamhet men också gjort konkreta insamlingsinsatser. Vi är stolta över att stödja Bris. Att utveckla en möjlighet där företag kan boka konferenser och stödja Bris utan att det kostar något extra, känns helt rätt. När man bokar via vår centrala mötesbokning, Best Meeting (08-566 293 66) går 10 % av omsättningen tillbaka till BRIS. Med omsättning avses logi och konferenslokaler. Vi har valt att inte inkludera pension (mat och dryck) då marginalen är låg och flera av hotellrestaurangerna drivs av externa entreprenörer. Vi hoppas att detta ska generera många bokningar och ett stort överskott till Bris viktiga verksamhet, säger Marie Lundqvist, säljansvarig för Best Meeting och Magnus Sjödin, partner- och sponsoransvarig på Best Western Hotels.

– Vi är så glada för detta initiativ från Best Western, säger Kattis Ahlström, generalsekreterare på Bris. Varje krona är betydelsefull för att Bris kuratorer ska kunna fortsätta att stödja barn och unga som har det svårt.

För mer information, kontakta:

Magnus Sjödin, Sponsoransvarig   
Best Western Hotels   
Telefon: 0735-14 39 14
Email: magnus.sjodin@bestwestern.se 

Helene Tibblin, Enhetschef Insamling & Sponsring
Bris – Barnens rätt i samhället     
Telefon: 08-598 888 33
Email: helene.tibblin@bris.se


Ämnen

Taggar


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 82 hotell på 59 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36