Gå direkt till innehåll
Best Western öppnar upp för hundar

Pressmeddelande -

Best Western öppnar upp för hundar

Best Western gör nu, som första svenska hotellkedja, en särskild satsning för hundägare - en grupp som ofta känner sig ovälkomna i samband med hotellvistelser. Sverige har över 550 000 hundhushåll och antalet växer.

-  Hundägare har blivit en större och viktigare målgrupp för oss. Många vill ta med sig hunden på resan och nu gör vi det enklare för hundägarna, säger Eva Brunnberg, marknadschef för Best Western i Sverige.

Majoriteten, 50 av totalt 71 hotell inom Best Western i Sverige, har gått med i programmet Hundvänliga Hotell. Flera av hotellen har tidigare välkomnat hundar, men det har inte alltid varit helt uttalat. För att hundägarna ska känna sig välkomna har Best Western i samarbete med Tanja Fylkings företag Dog Artist tagit fram ett VID-kit – Very Important Dog – som ett välkomstpaket vid ncheckningen. I paketet finns tass-filt, tassalva, bajspåsar, samt hundgodis (hemgjord torkad
oxlever). Tanja och hennes man Gert har rest mycket med hund och menar att det är stora skillnader på hur man bli bemött på hotell.

- Det är vanligt att hundägare får rum i källaren eller rum för rökare och får smyga in via bakdörrar
eller brandtrappor. Då känner man sig inte direkt välkommen. Men jag har också bott på hotell som är extremt hundvänliga och till exempel hjälpt till med hundpassning. Jag hoppas att fler hotellkedjor tar efter Best Westerns initiativ, säger Tanja Fylking, som idag har collien Lasse.

Alla Best Western-hotell som välkomnar hundar har ett varierande antal särskild hundrum för att inte pälsdjursallergiker ska påverkas. På en del hotell med stor andel hundgäster används hela våningsplan för fyrfota gäster.

www.bestwestern.se under ”Boka hotell”, finns en särskild flik för de hundvänliga hotellen. Här ges också lite information och tips om att resa med hund i Sverige och internationellt.

Globalt har hela kedjan 1 900 hotell som tar emot hundar. Dessutom finns en kul funktion på hemsidan där man kan matcha ihop en bild på sig själv och sin hund.

För mer information, kontakta:

Eva Brunnberg,  
Best Western Hotels
Telefon: 0735-14 39 07 
eva.brunnberg@bestwestern.se    

Tanja Fylking, Dog Artist
Telefon: 070-467 16 68
tanja@dogartist.se


Ämnen

Taggar


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 82 hotell på 56 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36