Gå direkt till innehåll
Best Western utökar ytterligare i Asien

Pressmeddelande -

Best Western utökar ytterligare i Asien

Best Western Hotels utökar ytterligare i Asien, med lanseringen av sitt första hotell i det fantastiska kungadömet Bhutan i Himalaya. Best Western har tecknat avtal för ett helt nytt, exklusivt hotell med 41 rum i landets huvudstad, Thimphu.

Hotellet, som blir ett BEST WESTERN PLUS hotell, förväntas välkomna sina första gäster i mitten av 2015. BEST WESTERN PLUS innebär att det kommer att innehålla ett urval av high-end gästfaciliteter, inklusive ett gym, spa, bar och terrass med utsikt över Thimphus silhuett.

Gästerna kommer att kunna välja mellan två restauranger, varav ett traditionellt bhutanesiskt alternativ med uteservering. Hotellet kommer även ha ett konferensrum med mötesfaciliteter.

"Vi är mycket glada över att bli en av de första stora internationella hotellkedjor som etablerar sig i detta fantastiska land", säger Glenn de Souza, Vice President för International Operations för Asien och Mellanöstern. "Bhutan är verkligen ett paradis på jorden. Med dess hisnande berg och glaciärer, gamla kloster och en otrolig mångfald av sällsynta djur, erbjuder detta andliga land en oändlig mängd attraktioner för naturälskare och för den som vill upptäcka Himalayansk kultur.

"Vi är glada över att kunna ta vår BEST WESTERN PLUS produkt till Bhutan, för att kunna erbjuda det ökande antalet besökare som reser till detta fascinerande land ett bredare utbud av bekvämligheter", tillade Mr de Souza.

Best Westerns etablering i Bhutan markerar ännu en milstolpe i bolagets asiatiska expansionsstrategi. Best Western har även under senare tid ”gjort debut” i Myanmar och Sri Lanka. Öppnandet av detta nya exklusiva hotell i Bhutan ökar Best Westerns regionala täckning till mer än 200 hotell i 24 länder i Asien och Mellanöstern.


Ämnen

Taggar


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 80 hotell på 58 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36