Gå direkt till innehåll
BWH Hotel Group har tecknat ett samarbetsavtal med hotelloperatören CIC Hospitality. Från vänster: Johan Michelson och Andreas Gottlieb, BWH Hotel Group. Matthias Tanski och Thomas Furulund, CIC Hospitality.
BWH Hotel Group har tecknat ett samarbetsavtal med hotelloperatören CIC Hospitality. Från vänster: Johan Michelson och Andreas Gottlieb, BWH Hotel Group. Matthias Tanski och Thomas Furulund, CIC Hospitality.

Pressmeddelande -

BWH Hotel Group ingår partnerskap med CIC Hospitality kring att utveckla 30 Aiden-hotell

BWH Hotel Group har tecknat ett samarbetsavtal med hotelloperatören CIC Hospitality kring att öppna 30 hotell under kedjans nya varumärke Aiden.

CIC Hospitality är en av de ledande hotelloperatörerna i Skandinavien och driver i dagsläget 20 hotell i Skandinavien med ambitionen att växa kraftigt de kommande åren. En stor del av tillväxten kommer att ske genom att etablera hotell under varumärket Aiden på ett antal orter med fokus på Norge och Danmark, något som man på BWH Hotel Group ser fram emot.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med CIC Hospitality. Vi har redan idag ett väl utvecklat partnerskap som vi ser fram emot att utveckla de kommande åren. Att tillsammans med CIC Hospitality lansera Aiden på den skandinaviska marknaden känns otroligt kul och spännande”, säger Johan Michelson, CEO för BWH Hotel Group.

Aiden är en ny generation av moderna hotell där medvetna val, smarta digitala lösningar och strategiska placeringar ligger i fokus. För att minska miljöpåverkan byggs många av hotellen med hjälp av moduler, vilket är ett hållbarare sätt att bygga då mängden avfall reduceras och byggnaden kan återvinnas i större omfattning. I stor utsträckning kommer även hotellens tak att förses med solceller vilket skapar en betydande och hållbar elproduktion.

På hotellen kommer man även att bland annat arbeta med hologramteknik för att realisera digitala incheckningar med personlig kontakt samtidigt som man effektivt kan maximera de anställdas engagemang för en unik gästupplevelse.

”Allt vi gör inom CIC Hospitality ska vara inspirerande och genomsyras av omtanke och kreativitet vilket passar helt perfekt med Aiden som är en helt ny typ av hotell i sin kategori. Vi är övertygade om att gästerna kommer uppskatta Aiden för de smarta lösningarna och fokuset på hållbarhet i kombination med ett bra pris och ser fram emot att kunna erbjuda detta på en rad orter runtom i Skandinavien”, säger Matthias Tanski, CEO för CIC Hospitality.

Det första Aiden öppnar i Herning i Danmark under våren 2023 och redan nu finns ett antal projekt identifierade som kommer att öppna det kommande året.

Om CIC Hospitality

CIC har sitt huvudkontor i Oslo, Norge och har över 190 anställda inom sin organisation. Hotellportföljen består för närvarande av 20 hotell huvudsakligen baserade i Norge, men under 2022 genomfördes en internationell expansion med öppnandet av de två första platserna i Danmark. Med start 2023 etablerar CIC ett 30-tal hotell under varumärket Aiden.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Scandinavia
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Matthias B. Tanski, VD CIC Hospitality
E-post: matthias@cichospitality.com
Tel: +47 98 22 25 30

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat innehåll