Gå direkt till innehåll
BWH Hotel Group och Small Danish Hotels går samman i ny strategisk hotellallians.  Foto: Claudia Moreno, Morenoclicks. Kan användas för redaktionellt bruk.
BWH Hotel Group och Small Danish Hotels går samman i ny strategisk hotellallians. Foto: Claudia Moreno, Morenoclicks. Kan användas för redaktionellt bruk.

Pressmeddelande -

BWH Hotel Group och Small Danish Hotels inleder samarbete

En av världens största aktörer på marknaden ingår allians med Danmarks största hotellkedja. BWH Hotel Group och Small Danish Hotels inleder ett strategiskt samarbete för att ytterligare stärka kedjornas erbjudande på marknaderna och locka nya gäster.

BWH Hotel Group erbjuder mer än 4700 hotell i 100 länder, och är representerat med 17 hotell i Danmark och över 150 hotell i Sverige och Norge. Small Danish Hotels innefattar 67 värdshus, hotell, slott och strandhotell i Danmark och består, precis som BWH Hotel Group, av privatägda hotell. Styrelseordföranden för Small Danish Hotels ser partnerskapet med den globala hotellkedjan som det självklara sättet att stå starkare i en bransch under press.

”Den strategiska alliansen mellan Small Danish Hotels och BWH Hotel Group har varit på gång under ett tag, och nu är det kanske den viktigaste tiden någonsin att stå enade. Branschen pressas ekonomiskt av kris efter kris, och det är hård konkurrens om gästerna. Genom samarbetet stärker vi våra unika marknadspositioner och optimerar kedjornas finansiella grund", säger Finn Steffensen, styrelseordförande för Small Danish Hotels.

I framtiden kommer kedjorna att samarbeta kring bland annat försäljningskanaler och marknadsföring, vilket ger dem båda en helt ny räckvidd i Danmark.

”Vi är oerhört glada över att inleda ett samarbete med Small Danish Hotels. Genom partnerskapet kan vi erbjuda gästerna det absolut största urvalet av hotell i Danmark. Att båda kedjorna består av privatägda hotell med unik karaktär gör det till en perfekt matchning. Vi ser fram emot att stärka vår position på den danska marknaden och samtidigt kunna erbjuda våra gäster ett betydligt större utbud av hotell framöver", säger Johan Michelson, VD för BWH Hotel Group i Skandinavien.

Med Small Danish Hotels rum i portföljen ökar BWH Hotel Group sin kapacitet och kommer nu att täcka hela Danmark. Samtidigt kommer Small Danish Hotels att synas på alla BWH Hotel Groups globala hemsidor, vilket ger en helt ny möjlighet att locka fler internationella gäster till de danska värdshusen och hotellen.

”Alliansen kommer att öka tillväxten i båda hotellkedjorna och ge tillgång till nya målgrupper. Best Western är ett starkt företagsvarumärke bland affärsresenärer med stora affärshotell, och Small Danish Hotels har ett starkt fotfäste bland privatresande med flera nischprodukter. Tillsammans kan vi göra utbudet större och erbjuda våra gäster betydligt fler fördelar utan att vi konkurrerar. Affärsmodellen är känd från flygbolagen och vi förväntar oss att den kommer att ta våra hotellkedjor till nya höjder", säger Finn Kræfting, VD för Small Danish Hotels.

Genom kedjornas lojalitetsprogram, Best Western Rewards och Small Danish Hotels Benefits kan gästerna tjäna och spendera poäng på bägge kedjornas hotell, precis som Small Danish Hotels presentkort kan användas på Best Western-hotell. Bakom kulisserna kommer kedjorna att samarbeta genom att bland annat upprätta gemensamma inköpsavtal och dela administrativa och kreativa resurser i Danmark.

Den nya alliansen träder i kraft den 1 januari 2023 och kedjorna räknar med att vara klara med en gemensam IT-lösning och marknadsföring av de danska hotellen tidigast sommaren 2023.

Om Small Danish Hotels

Small Danish Hotels är Danmarks största hotellkedja för privatägt boende och har 67 värdshus, hotell, slott och badhotell, varav de flesta erbjuder mötes- och konferensfaciliteter. Hotellen är fördelade över hela Danmark. Small Danish Hotels erbjuder skräddarsydda semester- och weekendvistelser med fokus på wellness, gourmet, golf, vandring och cykling. Även om boendena är väldigt olika är nyckelorden desamma; den personliga gästfriheten, fokus på kvalitet och ett öga för de små detaljerna som sätter ramarna för en trevlig vistelse.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Scandinavia
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36