Gå direkt till innehåll
Det nya hotellet utstrålar en våningskänsla där mustiga färgval och specialritade snickerier och möbler bidrar.
Det nya hotellet utstrålar en våningskänsla där mustiga färgval och specialritade snickerier och möbler bidrar.

Pressmeddelande -

BWH Hotel Group utökar med ytterligare ett boutiquehotell i Stockholm

I hjärtat av Vasastan öppnar den 1 juli Ruth Stockholm med 62 rum i Hotel Hanssons gamla lokaler på Surbrunnsgatan. Bakom det nya hotellet ligger familjen Pettersson som sedan tidigare har förädlat Hotel Frantz vid Slussen. Det nya hotellet utstrålar en våningskänsla där mustiga färgval och specialritade snickerier och möbler bidrar.

För knappt två år sedan öppnade familjen Pettersson, Hotel Frantz, ett litet intimt boutiquehotell, mitt i den klassiska Slussen-siluetten. Strax innan pandemin lamslog världen förvärvade familjen ännu ett hotell, Hotel Hansson, beläget i Vasastan i ett hus från slutet av 1800-talet. Med de två systrarna Ellen och Tea i spetsen, har familjen nu varsamt renoverat och förädlat fastigheten för att den 1 juli kunna öppna dörrarna för såväl inresande till Stockholm som för stockholmaren själv.

”Vi är väldigt glada att kunna presentera ytterligare ett BW Premier Collection hotell i centrala Stockholm. Familjen Pettersson är otroligt drivande och med sin långa erfarenhet av hotellbranschen är vi övertygade att det blir ett omtalat och efterfrågat hotell, säger Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien”.

Tillsammans med designduon Jonathan Söderblom och Nina Kullberg bakom Hippo-Ray har så gott som alla möbler och snickerier specialritats för hotellet. Tanken är att det ska kännas som att komma hem till någon, vare sig det är i själva hotellrummen eller i lobbyn/loungen. Ett varmt möte mellan tyger och mustiga färgval bidrar till den känslan.

”I Vasastan bor drygt 60 000 människor, samtidigt som stadsdelen är relativt underutvecklad när det kommer till inbjudande boutiquehotell. Med Ruth Stockholm blir det ändring på det och vi säger själva lite skämtsamt att vi kommer med värmen till Sibirien,” säger Tea Pettersson.

Förutom sina 62 rum kommer hotellet från start att ha en inbjudande bar och lounge där man kan ta alltifrån en kaffe, ett glas, till något mindre att äta. Gräddtårta och alkoholfritt bubbel blir precis som på Hotel Frantz, signaturen för hotellets frukost. Till hösten öppnar även hotellet en egen restaurang där konst kommer spela en central roll.

”Det känns som att vi har ett hotell med världens bästa läge men ingen som känner till det och det vill vi nu ändra på. Därför har vi försökt att skapa en inbjudande känsla i alla allmänna ytor. Här ska man bara vilja komma och hänga,” säger Tea Pettersson.

Att våga satsa allt mitt under den största hotellkrisen i modern historia kan nog för de flesta kännas övermodigt men inte för de två hotellsystrarna, Ellen och Tea Pettersson som mer eller mindre fostrats i hotellkorridorer. De två systrarna växte upp i Vadstena och familjen har tidigare drivit hotell i Vadstena, Motala och Linköping.

”Vi har mamma och pappa i ryggen bakom detta beslut och vet ju att det kommer en ljusare morgondag. Att vi då står helt redo och rustade med en hotellprodukt i toppklass kommer att göra oss starkare på lång sikt,” avslutar Tea Pettersson.

Hotel Ruth Stockholm ingår i BW Premier Collection.

Ytterligare hotell i Sverige under varumärket BW Premier Collection är Hotel Frantz, The Winery Hotel, NOFO, Hotel Kung Carl, V Hotel, Dalecarlia Hotel & SPA, Landvetter Airport Hotel och Stora Hotellet i Umeå.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelson, VD BWH Hotel Group
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Tea Pettersson, Hotel Ruth Stockholm,
E-post: tea@hotelfrantz.se
Tel: +46 730 47 07 81

Ämnen

Kategorier

Regioner


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36