Gå direkt till innehåll
Johan Michelson, Sverigechef Best Western Hotels & Resorts
Johan Michelson, Sverigechef Best Western Hotels & Resorts

Pressmeddelande -

Här är de tio orter där hotellbeläggningen ökat mest i sommar

Semester i Sverige är hett. Med 11,5 miljoner gästnätter noterar den svenska besöksnäringen en stark utveckling under sommarmånaderna, en ökning med 7 procent jämfört med samma period 2018. Allra bäst tillväxt har mindre orter utanför storstadsregionerna, där Borlänge toppar listan med en ökning av beläggningen med hela 23%. Det visar de senaste beläggningssiffrorna från Benchmark Alliance.

Fler svenskar valde att semestra hemma, vilket i kombination med svag kronkurs och stor ökning av europeisk turism, gjorde att svensk besöksnäring fick en stark sommar. Denna gång är det inte storstadsregionerna som ökar mest, utan Borlänge, Linköping och andra orter utanför storstäderna som toppar listan.

Här är 10-i-topplistan över de orter som ökat sin beläggning mest i sommar:

Borlänge 23%

Linköping 21%

Eskilstuna 17%

Norrköping 14%

Örebro 13%

Luleå 12%

Uppsala 10%

Västerås 9%

Malmö 8%

Gävle 8%

"Allt fler söker unika och varierande upplevelser. Sverige är med sitt varierade utbud, ett attraktivt resmål för såväl familjer, som äventyrare samt de som önskar storstadspuls. Sommarturismen är viktigt för oss, inte minst på de mindre orterna, och här ser vi en positiv förändring på hur lokala aktörer och entreprenörer går samman för att locka turisterna med sina unika utbud" säger Johan Michelson, Sverigechef för Best Western Hotels & Resorts.

För mer information kontakta:

Johan Michelson, Sverigechef
Best Western Hotels & Resorts
E-mail: johan.michelson@bestwestern.se
Tel: 073-514 39 01

Ämnen

Kategorier

Regioner


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående över 4 000 privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 150 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 11 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36