Gå direkt till innehåll
Hotellägare inom Best Western bildar nytt operativt bolag

Pressmeddelande -

Hotellägare inom Best Western bildar nytt operativt bolag

Hotellägare inom Best Western har gått samman och bildar ett nytt operativt bolag som rivstartar med ett Uppsala-hotell.

Sju hotellägare från Best Western Hotels & Resorts Scandinavia, har gemensamt bildat ett nytt operativt managementbolag som skall driva hotell under kedjans olika varumärken. Ägarna till det nya bolaget, BW Hospitality Group AB har i dagsläget tillsammans ett 20-tal Best Western-hotell. Syftet med bolaget är att säkerställa Best Westerns fortsatta utveckling och expansion på den skandinaviska marknaden. Planerna är att utöka antal investerare med fler hotellägare inom Best Western Hotels & Resorts, Scandinavia.

Det första hotellet har redan förvärvats i och med att ett hyresavtal tecknats med Vasakronan om att från och med 1 december 2015 driva BEST WESTERN Hotel Svava i Uppsala. Hotellet som gick i konkurs under september månad har också förvärvats av konkursförvaltaren som driver hotellet fram till övertagandet.

- Det är väldigt positivt att vi nu startat vårt nya operatörsbolag som kommer hjälpa oss att säkerställa och stärka vår marknadsposition på den Skandinaviska marknaden, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Hotels & Resorts, Scandinavia. Det är en stor fördel för kedjan att vi nu också har möjlighet att erbjuda ett operativt bolag som kan ta sig an nya hotellprojekt och/eller hotell som söker en hotelloperatör, fortsätter han.

- Att vi redan signerat vårt första hotell är otroligt spännande och nu skall vi visa marknaden att kombinationen av ett privat hotellbolag och Best Westerns starka varumärke ger lönsamma synergieffekter, säger Reshi Chibba, styrelseordförande i BW Hospitality Group. 

För ytterligare information kontakta:

Johan Kukacka CEO
Best Western Hotels & Resorts, Scandinavia
Telefon: +46 735 14 39 00
Email: johan.kukacka@bestwestern.se

Reshi Chibba Styrelseordförande
BW Hospilaty Group
Telefon: +46 70 880 23 73
Email: reshi.chibba@timehotel.se

Ämnen

Taggar


Best Western Hotels & Resorts, Scandinavia
Best Western Hotels & Resorts, Scandinavia är en hotellkedja som består av 130+ privatägda Best Western hotell i Norge, Sverige, Danmark och Island på ett hundratal orter. Engagerat värdskap sätter sin personliga prägel på hotellupplevelsen för våra gäster. Samtidigt har Best Westerns hotell höga kvalitetskrav på dess standard som gör att du som gäst vet vad du kan förvänta och att pris och produkt stämmer överens. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 110-tal länder vilket gör hotellkedjan till världens största hotellfamilj

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material