Gå direkt till innehåll
Johan Michelson, VD BWH Hotels Scandinavia & Üwe Löffler, VD Ligula Hospitality Group
Johan Michelson, VD BWH Hotels Scandinavia & Üwe Löffler, VD Ligula Hospitality Group

Pressmeddelande -

Ligula Hospitality Group i samarbete med BWH Hotels Scandinavia

Från och med den 1 januari 2024 kommer fem av Ligula’s hotell byta varumärke till Best Western Plus

BWH Hotels Scandinavia och Ligula Hospitality Group ingår vid årsskiftet ett samarbete i syfte att skapa starka kommersiella synergier. Det strategiska partnerskapet mellan Ligula och BWH syftar till att stärka varje hotells position genom BWHs internationella nätverk och lokala närvaro.

De hotell som från 1 januari ansluter sig BWH och till Best Western Plus är Radisson Blu Hotel Lund, Park In by Radisson Malmö, Park Inn by Radisson Copenhagen, Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad och Park Inn by Radisson Solna. Totalt omfattar detta totalt 1152 rum som tillförs BWHs gäster och medlemmar.

”Vi är mycket entusiastiska över att påbörja detta samarbete med Ligula Hospitality Group. Genom att förena våra resurser och expertis kommer vi att kunna leverera ett betydande kommersiellt värde.” Säger Johan Michelson, VD för BWH Hotels Scandinavia. Vi ser verkligen fram emot att inkludera de nya hotellen i Best Western Plus och välkomna dem till vår gemenskap.” fortsätter Johan.

Samarbetet förväntas öka konkurrenskraften och närvaron på den skandinaviska hotellmarknaden. Genom att integrera de fem hotellen i BWH kommer Ligula att dra nytta av deras förståelse för operatörens behov.

"Vi är nöjda över att inleda detta samarbete med BWH och ansluta oss till deras nätverk. Det är en spännande möjlighet för oss att dra nytta av deras flexibilitet och effektiva kostnadsstruktur. Med sin starka lokala anknytning ser vi fram emot gemensamma framgångar" säger Ligulas VD, Uwe Löffler.

Ligula Hospitality Group är moderbolag i en privatägd koncern i tillväxt som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Ligula driver idag 45 hotell i 3 länder, Sverige, Danmark och Tyskland. Läs mer på ligula.se

Kontaktpersoner:

Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Åsa Lilja, Kommersiell chef Ligula Hospitality Group
E-post: asa.lilja@ligula.se
Tel: +46 733 88 49

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BWH Hotels

BWH Hotels är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 300 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 191 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotels är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36