Gå direkt till innehåll
Lunds största hotell väljer BWH Hotel Group

Pressmeddelande -

Lunds största hotell väljer BWH Hotel Group

Den 1 maj blev Lunds största hotell, Hotel Planetstaden, ett nytt tillskott för BWH Hotel Group. Hotellet, som tidigare ingått i Nordic Choice Hotels, byter därmed namn från Clarion Collection Hotel Planetstaden till Best Western Plus Hotel Planetstaden.

Hotel Planetstaden öppnade 1999 och har sedan start varit en populär destination för såväl hotellgäster som lokalbor. På det citynära hotellet ryms faciliteter som bland annat en enastående spa-avdelning, bra konferensmöjligheter samt en inbjudande Food Court. Att de nu väljer att ingå i BWH Hotel Group är något som välkomnas och som följer hotellgruppens positiva riktning.

”Vi ser positivt på att stärka vår position i Lund, då det är en intressant destination utifrån sitt dynamiska näringsliv och med många företag i framkant. Att Hotel Planetstaden väljer Best Western Hotels & Resorts är något som välkomnas och som adderar ytterligare möjligheter för oss att kunna erbjuda ett bra hotellboende i staden”, säger Johan Michelson, VD för BWH Hotel Group, Skandinavien.

Hotellet erbjuder 194 hotellrum varav 46 är sviter med möblerade och inglasade balkonger. Den nybyggda spaanläggningen på 7:e våningen har en fantastisk utsikt och här ryms specialdesignade pooler, bastur, relaxavdelning med ställbara bäddar, stort gym och cafélounge med balkong. På hotellet finns även en livescen, ett konstgalleri samt fri parkering i direkt anslutning till hotellet.

Hotellet kommer fortsatt att drivas av samma dedikerade personal med Birgitta Creutzer som hotelldirektör.

BWH Hotel Group fortsätter att växa och med Best Western Plus Hotel Planetstaden blir det hotellgruppens andra hotell i Lund.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: 0735 14 39 01

Birgitta Creutzer, ägare Best Western Plus Hotel Planetstaden
Tel: 046 28 00 100

Ämnen

Kategorier

Regioner


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36