Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mat-Tina tar hotellfrukosten till nya höjder hos Best Western – lekfulla recept som ger en bra start på dagen

Att njuta av en god frukost hör till en bra hotellupplevelse. Nu satsar Best Western Hotels på en extra god och bra start på dagen. Njut av fil med bärkompott, toppa yoghurten med Dukkha som är ett smakrikt strö med krossade frön och kryddor och avsluta med en fräsch apelsinsallad. Bakom det nya frukostkonceptet - Best Breakfast By Tina - står kocken Tina Nordström som nu presenterar dagens viktigaste mål på Best Western Hotels runt om i Sverige.

När hotellkedjan Best Western ställde frågor om hotellupplevelsen svarade 87 procent, att de väljer hotell efter standarden på frukosten som serveras*. Det blev startskottet för samarbetet med kocken Tina Nordström som nu tillsammans med Best Western lägger krut på att ge hotellgästerna en extra bra start på dagen både visuellt som smakmässigt.

Egyptisk kryddblandning och närproducerade råvaror på frukostbordetKonceptet, Best Breakfast by Tina, står för en frukost med hög kvalitet som är sund och god men också lekfull. På frukostbuffén finns färdiga frukosträtter med recept av Tina Nordström som varieras efter säsong – som fräsch apelsinsallad, krydd- och sockerblandningar med kardemumma och bärkompott att ha i filen. Här hittas också närproducerade råvaror och tips på  hur gästen själv sätter ihop en god och hälsosam frukostmacka.

–  Alla våra medlemshotell är personliga, vilket också kommer att spegla frukostkonceptet. Samtliga hotell som har det nya frukostkonceptet har därför också lokala variationer med exempelvis närproducerade råvaror. Det kan exempelvis vara en särskild lokalproducerad smörgåsskinka eller en marmelad de gör själva som därmed ökar den regionala känslan på alla våra hotell, säger Eva Brunnberg, ansvarig för konceptet hos Best Western Hotels.

Först ut med att servera det nya frukostkonceptet Är BEST WESTERN PLUS Time Hotel i Stockholm, BEST WESTERN Hotell Klippan, BEST WESTERN PLUS Västerviks Stadshotell, BEST WESTERN Motala Stadshotell, BEST WESTERN Grand Hotel Elektra i Ludvika, BEST WESTERN Hotell Göteborg och BEST WESTERN PLUS Grand Hotel i Halmstad. Konceptet rullas ut löpande, och uppdaterad information finns via bestwestern.se

Som boende på Best Western Hotels ingår alltid frukosten. För övriga besökare tas en avgift per person som varierar beroende på hotell. 


*Undersökningen gjordes bland 2 000 hotellgäster i november månad 2012.


Fakta om den svenska hotellfrukosten

·  89 % av 70-talistern längtar efter hotellfrukost trots att de inte bor på hotell

·  87 % väljer hotell efter standarden på hotellfrukosten

·  64 % anser att en bra frukost ger lycka i vardagen

·  87 procent tycker att frukosten är den viktigaste måltiden

·  9 av 10 föredrar ett frukostmöte framför ett lunchmöteFör ytterligare information kontakta:

Eva Brunnberg, BWR/konceptutveckling
Best Western

Tfn: 0735-14 39 07

E-mail: eva.brunnberg@bestwestern.se


Ämnen

Taggar


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 82 hotell på 58 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material