Gå direkt till innehåll
Nyöppning av Best Western Plus Park Airport Hotel på Arlanda

Pressmeddelande -

Nyöppning av Best Western Plus Park Airport Hotel på Arlanda

I snart 14 månader har ombyggnationen av hotellet vid Stockholm Arlanda Airport varit igång och 1 november 2016 välkomnas de första gästerna till Best Western Plus Park Airport Hotel.

Hela hotellet genomgår en totalrenovering och ett nytt koncept för att möta gästerna växer fram under varumärket Best Western Plus. Konceptet är en kärleksförklaring till Stockholm – ett tema som återkommer i många detaljer genom hela hotellet, allt från bilderna på väggarna, namnen på mötesrummen och i restaurangens meny. Med sina 124 rum vänder sig hotellet till affärsgäster, konferensgrupper och privatgäster. Här finns restaurang, lounge och bar, mötesrum och ett Fitness Center/gym.

Konceptet har vuxit fram under ett tätt samarbete mellan hotellchefen Birgitta Azizsson och inredningsarkitekt Malin Ångström. Familjen Azizsson tog över hotellet 2013 och arbetet med att förverkliga en vision till färdigt koncept initierades redan när de såg hotellet för första gången.

Birgitta Azizsson tillträder som hotellchef och har under senaste åren ansvarat för drift och försäljning på Best Western Arlanda Hotellby som även det ingår i familjens ägande.

- Hotellmarknaden vid Stockholm Arlanda Airport ökar stadigt och det i takt med att flygtrafiken ökar, lägg därtill de satsningar som görs inom Airport City samt närliggande logistikområden så ser vi fortsatt efterfrågan på hotellrum på Arlandamarknaden, säger Birgitta Azizsson, Hotellchef på Best Western Plus Park Airport Hotel.

- Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra gäster en ny och spännande produkt av hög kvalitet vid Arlanda. Vår ambition är att kunna erbjuda ett Best Western Plus på de viktigaste destinationerna i Skandinavien och Arlanda är definitivt en av dessa säger Johan Michelson, Sverigechef på Best Western Hotels & Resorts

För mer information kontakta:

Birgitta Azizsson, Hotellchef
Epost: birgitta.azizsson@parkairporthotel.se


Henrik Dahlström, Sälj- och marknadschef
Epost: henrik.dahlstrom@parkairporthotel.se

Fakta:
Stockholm Arlanda Airport (Källa Swedavia)
Under 2015 reste 23,2 miljoner resenärer till eller från Arlanda, varav 18,1 miljoner reste utrikes.
Passagerare: Totalt: 23,2 miljoner (Utrikes: 18,1 miljoner, Inrikes: 5,1 miljoner)
Flygbolag: 81 flygbolag flyger på Arlanda, Destinationer:Totalt: 181 destinationer
Övrigt17 500 anställda på och omkring flygplatsen.
Stockholm Arlanda Airport ligger i Sigtuna kommun.

Sigtuna Kommun (Källa: TEM 2015, Resurs för resor och turism AB)
Antalet gästnätter för alla hotell har ökat med cirka 8 % 2015 jämfört med 2014 med huvudsaklig beläggning måndag-fredag men även under helger. En stor del av hotellbeläggningen är relaterad till Arlanda, (bl a affärsresande och/eller charterresenärer som övernattar p.g.a. tidig avgång eller sen ankomst), men även till en betydande konferensmarknad.

Ämnen

Taggar

Regions


Best Western Hotels & Resorts 
Best Western Hotels & Resorts är en hotellkedja som består av 130 privatägda Best Western hotell i Norge, Sverige och Danmark på ett hundratal orter. Engagerat värdskap sätter sin personliga prägel på hotellupplevelsen för våra gäster. Samtidigt har Best Westerns hotell höga kvalitetskrav på dess standard som gör att du som gäst vet vad du kan förvänta och att pris och produkt stämmer överens. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 110-tal länder.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material