Gå direkt till innehåll
Nytt BEST WESTERN PREMIER hotell i Luleå

Pressmeddelande -

Nytt BEST WESTERN PREMIER hotell i Luleå

Den 1 juli 2014 får Best Western Hotels ett nytt hotell i Luleå när BEST WESTERN PREMIER Hotell Savoy öppnar.

Hotellet, som har bästa läge på Storgatan i Luleå centrum, kommer att ha 76 rum, varav 20 sviter. Hotellet Savoy, som under flera månader tillbaka genomgått en total om- och utbyggnad, kommer att få en modern designprägel både in- och utvändigt med den senaste installationstekniken.

En trappa ner i hotellet kommer man att hitta Luleås största Spa på ca 500 kvm. Spaavdelningen omfattar pooler, behandlingsrum, avslappnade musik, fascinerande ljussättning och sköna möbler. Dessutom kommer Savoys spa att innefatta ett gym med det bästa inom motion.

Förutom den läckra spaavdelningen så kommer det dryga 4000 kvm stora hotellet att inrymma flertalet café-, bar- och restaurangkoncept för både hotellgäster och allmänheten.

Hotellet kommer även att inrymma en möjlighet för framtida utveckling. En ansökan ska inom kort lämnas in om detaljplaneändring för en utbyggnad av hotellet, en utbyggnad som kan komma att bestå av ytterligare 60-80 hotellrum samt en atrium-innergård. Det skulle innebära att Savoy hotell blir ett av de större hotellen i Luleå.

Hotellet drivs av företagaren och hotellentreprenören Stefan Karlsson som sedan tidigare äger och driver bl.a. Hotell Lappland i Lycksele, Holiday Club och Wallmans Åre, Hotell Hallstaberget i Sollefteå samt Scandic City i Östersund. Ägare till fastigheten är Galären.

–  Vi ska skapa ett hotell som inte är vilket hotell som helst; här ska alla vilja vara! Design, mat och musikupplevelser ska ge energi till gästerna. Vi ska erbjuda den bästa personalen, och vara Luleås bästa alternativ, berättar Stefan Karlsson stolt. Jag ser mycket fram emot att få ta del av allt som Best Western Hotels har att erbjuda och vi hälsar alla deras gäster varmt välkomna tillbaka till Luleå.

–  För oss är det väldigt viktigt att vi åter finns representerade i Luleå, säger Johan Kukacka, VD på Best Western Hotels. Det är mycket glädjande att Stefan Karlsson väljer att gå in i Best Western Hotels och extra bra att han väljer att hotellet ska bli ett BEST WESTERN PREMIER hotell. Vi har många kunder som reser på denna destination så det är verkligen glädjande att vi inom kort kan erbjuda boende i Luleå igen.

BEST WESTERN PREMIER är benämningen på kedjans mest exklusiva hotell gällande design, arkitektur, läge och service. Alla BEST WESTERN PREMIER hotell är speciellt utvalda för att berika gästens reseupplevelse.

För ytterligare information kontakta:

Johan Kukacka, VD  
Best Western Hotels
Telefon: 0735-14 39 00
Email: johan.kukacka@bestwestern.se

Stefan Karlsson
BEST WESTERN PREMIER Hotell Savoy
Telefon: 070-666 90 96
Email: stefan@hotelllappland.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Best Western Hotels är Sveriges största hotellkedja med 83 hotell på 59 orter i Sverige, från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är privatägda och har därför en unik personlig prägel. I Sverige är alla hotell rökfria och erbjuder fritt Internet. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 100-tal länder, varav drygt 150 i Norden, vilket gör hotellkedjan till världens största.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material