Gå direkt till innehåll
Representanter från Best Western Kom Hotel och  Best Western Plus Sthlm Bromma besöker Rålambshovskolan på Kungsholmen i Stockholm.
Representanter från Best Western Kom Hotel och Best Western Plus Sthlm Bromma besöker Rålambshovskolan på Kungsholmen i Stockholm.

Pressmeddelande -

Nytt samarbete med Mentor Sverige: Best Western Hotels & Resorts introducerar skolungdomar för hotellbranschen

Med start HT 2018 kommer 10 skolor att få besök av hotellmedarbetare inom Best Western Hotels & Resorts. Initiativet som kallas Jobbmentor är en del av hotellkedjans partnerskap med Mentor Sverige. Jobbmentorskapet handlar om att ge högstadieungdomar en inblick i yrkeslivet och ett smakprov på den bredd av arbetsuppgifter och dynamik som finns inom hotellbranschen.

I årskurs 9 är det dags för ungdomar att göra sitt gymnasieval, ett beslut som ofta kantas av oro och beslutsångest. Jobbmentorprogrammet syftar till att göra framtiden mer konkret genom att låta föreläsare från olika yrken berätta om sitt arbete och hur en dag på jobbet kan se ut. Från och med hösten 2018 är medarbetare inom Best Western Hotels & Resorts med för att berätta om hotellyrket.

– Det är inte lätt att veta vad man ska bli redan i nian och många känner press att välja ”rätt”. Inom vår bransch finns det inte en spikrak väg, utan här jobbar människor från världens alla hörn med vitt skilda bakgrunder och berättelser. Den gemensamma nämnaren är kärleken till mötet med människor. Vi vill att unga ska veta att hotellbranschen erbjuder så mycket kul och så många yrkesmöjligheter, säger Johan Michelson, Sverigechef för Best Western Hotels & Resorts. ”Våra hotell drivs av engagerade entreprenörer, var och en med sin egen historia, vilket gör oss till
en bra inspirationskälla för ungdomar.”

-Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Best Western, säger Zandra Cotton, projektledare för Mentor Sverige. ”Vi ser fram emot att fler anställda får möjlighet att engagera sig för att inspirera och peppa ungdomar i sin stad. Bara genom att berätta hur du valde din yrkesbana, hur din väg har sett ut och vad du gör på ditt jobb kan du inspirera unga att hitta sin väg. Tillsammans kan vi göra skillnad och inspirera våra ungdomar inför framtiden.”
 
Göteborg och Stockholm först ut att få besök av Best Western
Först ut att få ta del av initiativet var Sannaskolan i Göteborg, där medarbetare från Best Western Plus Hotel Waterfront Göteborg besökte skolan i slutet av september och pratade om hur ett yrkesliv inom hotellbranschen kan se ut. Härnäst besökte Best Western Kom Hotel samt Best Western Plus Sthlm Bromma Rålambshovskolan på Kungsholmen i Stockholm.

- Att föreläsa var verkligen roligt och det känns viktigt, säger Robert Flink, Sälj- och Marknadschef på Best Western Kom Hotel i Stockholm. ”Vi har en mission att ge ungdomarna en lugnande bild, att man inte måste välja rätt på en gång & att det finns många vägar att gå. Just vår bransch står för mångfald och har något att erbjuda alla, oavsett vilken bakgrund man har.”

Framöver planeras ytterligare 3 besök på följande skolor runt om i Sverige:
Nybyggeskolan i Västerås 4 december
Prolympia i Göteborg 5 december
Skäggetorpskolan i Linköping 17 december

Samarbetet och är en del av Best Western Hotels & Resorts satsning på hållbara initiativ och ett sätt att vårda sitt arbetsgivarvarumärke.

För mer information kontakta

Johan Michelson, Sverigechef
Best Western Hotels & Resorts
Telefon: 073 514 39 01
E-post:johan.michelson@bestwestern.se

Ämnen

Kategorier


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående av 4 200 hotell privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 150 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 11 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36