Gå direkt till innehåll
Stora Hotellet
Stora Hotellet

Pressmeddelande -

Stora Hotellet väljer Best Western Hotels & Resorts

Prisbelönta designhotellet Stora Hotellet i Umeå blir en del av Best Western Hotels & Resorts. Från och med januari 2018 blir hotellet medlem i världens största hotellfamilj och kan dessutom stoltsera med märkningen BW Premier Collection by Best Western, som är det mest exklusiva varumärket hos hotellkedjan.

Stora Hotellet är en central mötesplats och historisk byggnad i Umeå. Sedan 1895 är den en praktfull och dynamisk aktör på hotellmarknaden. Som stadshus och sjömanshus har hotellet i över hundra år erbjudit gränsöverskridande möten och upplevelser för sina gäster. Som en del av kvarteret Väven är Stora Hotellet en självklar mötesplats för gäster och umebor än idag.

–Som privatägd verksamhet med stor integritet, tydlig profilering och ett eget starkt varumärke var det viktigt för oss att hitta en partner vars förståelse för självständiga, exklusiva hotell också kunde möta oss affärsmässigt med ett starkt partnerskap säger, Markus Olsson, umebo och VD på Fort Knox, ägarbolag till Stora Hotellet.

Stora Hotellet har en unik design och har de tre senaste åren fått utmärkelsen Travellers’ choice från TripAdvisor. Hotellet har tidigare även vunnit utmärkelse från prestigefulla Boutique Hotel Awards.

–Vi arbetar ständigt med att utöka vår hotellfamilj. Men det viktiga är inte att vara störst, utan att ha en utsökt mix av hotellpärlor som matchar olika gästers behov. Vi är glada att välkomna prisbelönta och unika Stora Hotellet i Umeå, säger Johan Michelson, Sverigechef för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien.

BW Premier Collection är utvalda exklusiva boutiquehotell med minst fyra stjärnor, förstklassig service, god design och utökade bekvämligheter. Hotellen passar resenären som söker en helhetsupplevelse av högsta kvalitet i allt från boende och mötesplats, till måltider och kringservice.

I samband med anslutningen av Stora Hotellets ansluter sig även det innovativa och moderna systerhotellet U&Me Hotel till ett helt nytt varumärke hos Best Western Hotels & Resorts, BW Signature Collection och blir det första hotellet att ingå i varumärket.

För mer information kontakta:

Markus Olsson, VD
Fort Knox
Telefon: +46 90 71 72 20
E-post: Markus@fort-knox.se

Johan Michelson, Sverigechef
Best Western Hotels & Resorts, Skandinavien
Telefon: 0735 14 39 01
E-post: johan.michelson@bestwestern.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående av 4 100 hotell privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, har vi 130 hotell på ett hundratal orter. Best Western erbjuder 10 varumärken för att tillgodose såväl kunder som hotellägare på de olika marknaderna. Best Western har mer än 70 års samlad erfarenhet av hotellbranschen och erbjuder ett kvalitetssäkrat boende med engagerat värdskap och en personlig prägel på vart och ett av våra hotell världen över.

.

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36