Gå direkt till innehåll
Hotellets läge och utbud gör Voksenåsen Hotell till en tillgänglig och varierande skiddestination, dit man till och med kan ta tåget direkt från Oslo.
Hotellets läge och utbud gör Voksenåsen Hotell till en tillgänglig och varierande skiddestination, dit man till och med kan ta tåget direkt från Oslo.

Pressmeddelande -

STORSLAGEN NATUR OCH PISTADE SPÅR PÅ SKIDDESTINATIONEN VOKSENÅSEN HOTELL

Med bara 15 km från centrala Oslo och på 501 meter över havet ligger vackert belägna Voksenåsen Hotell. Här står skidåkning i fokus under vinterhalvåret, där allt från fantastiska längdspår i storslagen natur till pistade slalombackar erbjuds för såväl elitåkare som nybörjare.

Hotellets läge och utbud gör Voksenåsen Hotell till en tillgänglig och varierande skiddestination, dit man till och med kan ta tåget direkt från Oslo. Här ligger ett av världens största områden för längdskidåkning, Nordmarka, precis utanför hotelldörren och som erbjuder hela 2 000 km längdspår. I närbelägna Holmenkollen återfinns den välkända hoppanläggningen samt bra längdspår och där många stora tävlingar arrangeras under vintersäsongen. För slalomåkare finns skidanläggningen Skimore Oslo på mindre än 2 kilometers avstånd från hotellet, med 18 nerfarter och 11 liftar.

”Vi är otroligt stolta över den unika destination som vi har skapat i Voksenåsen. Hotellets alla faciliteter i kombination med närhet till såväl naturen som till Oslos storstadspuls, ger oss möjlighet att erbjuda våra gäster allt och lite till, säger Maria af Klinteberg Herresthal.

Voksenåsen Hotell erbjuder 85 hotellrum i stilren design samt en svit, alla med utsikt över de vackra omgivningarna. Här finns även bra konferensmöjligheter med flexibla lösningar och all teknisk utrustning. Hotellets restaurang bjuder på, förutom en spektakulär utsikt över staden, mat baserad på nordisk mattradition och lokala råvaror. Även en nykomponerad pizzameny ryms på menyn, med rätter som kan avnjutas på restaurangen eller att ta med.

Voksenåsen är Norges nationalgåva till Sverige som tack för humanitär hjälp under andra världskriget. Det är helägt av svenska staten och drivs idag som ett centrum för svensk-norskt samarbete samt som konferenshotell med restaurang. Här bedrivs kontaktskapande verksamheter mellan Norge och Sverige inom samhälle, språk och kultur med evenemang såsom konserter, seminarier och utställningar.

Voksenåsen Hotell ingår i BWH Hotel Groups varumärkesgrupp BW Signature Collection.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria af Klinteberg Herresthal , Direktör
Voksenåsen Hotell
E-post maria@voksenaasen.no
Tel: + 47 900 10 546

Johan Michelson, VD
BWH Hotel Group Skandinavien
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36