Gå direkt till innehåll
Sveriges första urban winery hotel ansluter sig till Best Westerns Soft Brand BW Premier Collection

Pressmeddelande -

Sveriges första urban winery hotel ansluter sig till Best Westerns Soft Brand BW Premier Collection

I januari 2016 öppnar The Winery Hotel, ett unikt koncepthotell med 184 hotellrum och en egen vinproduktion av ca 10 000 flaskor. Hotellet ägs av hotellfamiljerna Söder och Östlundh samt Familjen Ruhne, som även äger vingården Terreno i Toscana.

På The Winery Hotel kan gästerna förvänta sig vinupplevelser utöver det vanliga. Förutom det egna vinet och en vinimport från de förnämsta vinhusen kommer det arrangeras vinprovningar, vinmässor, kurser och guidade turer i vineriet. Det kommer att finnas en mötes- och konferensavdelning för upp till 170 deltagare samt en Deli där gästerna ges möjligheten att köpa hem samma råvaror som kockarna i restaurangen använder. Vineriet, med stålcisternerna och ekfaten kommer att vara det första som gästerna möts av när de stiger in i lobbyn – och hit transporteras varje år 10 ton druvor från Toscana. Hotellets arkitektur med tegelklädda väggar och stora industrifönster ska uppfattas som en stor saluhall och inredningen bygger på en känsla av en gammal vinfabrik med en modern design. Inspirationen är hämtad från besök i Brooklyn och Toscana. The Winery Hotel ligger intill Järva Krog ett stenkast från Brunnsviken och Hagaparken.

-"Med BW Premier Collection får vi ta del av Best Westerns distributionskanaler och vi kommer kunna erbjuda våra gäster ett starkt lojalitetsprogram i Best Western Rewards." säger Marcus Östlundh, VD och delägare i The Winery Hotel. ”Samtidigt behöver vi inte kompromissa med vårt eget varumärkesarbete, vilket är oerhört viktigt för oss" fortsätter han.

-”Med sin höga standard och sitt unika koncept passar The Winery Hotel perfekt som ett BW Premier Collection hotell”, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Scandinavia. ”Jag ser med spänning fram emot att få se det färdiga resultatet, jag tror det kommer bli succé”.

Best Westerns Soft Brand BW Premier Collection hotell är minst 4-stjärnigt och högt rankat på Tripadvisor, centralt placerat i en storstad, ett förstklassigt Resort-hotell eller en på något annat sättunik produkt. BW Premier Collection hotell är bokningsbara via Best Westerns bokningskanaler och medlemmar i Best Western Rewards får bonuspoäng även på dessa hotell.

För ytterligare information kontakta:

Johan Kukacka, VD 
Best Western Scandinavia
Telefon: 0735-14 39 00
Email: johan.kukacka@bestwestern.se

Marcus Östlundh, VD
The Winery Hotel
Telefon: 070-511 31 10
Email: marcus.ostlundh@hkchotels.se

Ämnen

Taggar

Regions


Best Western Scandinavia
Best Western Scandinavia är en hotellkedja som består av 130+ privatägda Best Western hotell i Norge, Sverige, Danmark och Island på ett hundratal orter. Engagerat värdskap sätter sin personliga prägel på hotellupplevelsen för våra gäster. Samtidigt har Best Westerns hotell höga kvalitetskrav på dess standard som gör att du som gäst vet vad du kan förvänta och att pris och produkt stämmer överens. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 110-tal länder vilket gör hotellkedjan till världens största hotellfamilj

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material