Gå direkt till innehåll
The Vault Hotel vilar på ett rejält kassavalv från början av seklet. Från den tid byggnaden var en bank.
The Vault Hotel vilar på ett rejält kassavalv från början av seklet. Från den tid byggnaden var en bank.

Pressmeddelande -

The Vault Hotel blir en del av WorldHotels – Först ut i Sverige som WorldHotels Crafted

The Vault Hotel i Helsingborg blir en del av den internationella lyxkedjan WorldHotels som har 300 helt unika hotell i upscale- och lyxsegmentet över hela världen. I Skandinavien är bland annat Upper House och Gothia Towers i Göteborg liksom Hotel Diplomat i Stockholm och Bergen Börs i Bergen medlemmar i kedjan. The Vault är först ut i Sverige att ingå i kedjans nya varumärke Crafted Collection med hotell som lägger särskilt fokus på design, musik och konst på hotellen. 

Här passar The Vault Hotel in som handen i handsken. Hotellet vilar ovanpå ett rejält kassavalv från början av 1900-talet. Byggnaden är ritad som ett palats med fyrkantiga hörntorn och en rikt skulpterad front mot Stortorget i Helsingborg. Här sitter pampigheten kvar i väggarna och de forna glansdagarna återskapas i ny modern tappning genom sina personliga och väldesignade rum. Hotellet har utsetts till ett av Sveriges tre bästa affärshotell 2019.

- Det känns både fantastiskt och inspirerande att bli en del av WorldHotels säger Mikael Wennerström, VD för The Vault Hotel. Det är ytterligare ett bevis på att vi i Helsingborg kan erbjuda en hotellupplevelse i yttersta toppklass. I dessa tider känns det extra bra att vara del av en större kedja samtidigt som vi kan fortsätta erbjuda en unik och personlig upplevelse.

- The Vault är ett riktigt häftigt hotell som höjer nivån på vår hotellportfölj ytterligare säger Johan Michelson, Sverigechef för BWH Hotel Group. Vår ambition är att erbjuda ett alternativ till de stora kedjornas standardiserade utbud och The Vault är ett perfekt exempel på det. Vi är väldigt stolta över att ha två av Helsingborgs finaste hotell med i kedjan, The Vault Hotel och V Hotel, BW Premier Collection.

För mer information kontakta:

Mikael Wennerström, VD
The Vault Hotel
Tfn: 0708-98 15 38
Email: mikael@roomrepublic.se

Johan Michelson, Sverigechef
BWH Hotel Group
Tfn: 0735-14 39 01
Email: johan.michelson@bwhhotelgroup.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36