Gå direkt till innehåll
V Hotell Viking i Helsingborg blir BW Premier Collection hotell.

Pressmeddelande -

V Hotell Viking i Helsingborg blir BW Premier Collection hotell.

Den 15 oktober får Best Western Scandinavia sitt sjätte BW Premier Collection hotell. Hotellet ligger i Helsingborg, heter V Hotell Viking och drivs sedan sommaren 2014 av Karin och Kjell Jakobsson.

V Hotell Viking har 49 rum och inget är det andra likt. De är personligt inredda av Karin Jakobsson som även stått för hotellets övriga inredning. Alla rum är nyrenoverade under 2014/2015. I Jacob Hansens Hus, beläget mittemot hotellet, finns det sju konferensrum, med en kapacitet på 140 personer.

Paret Jakobsson har varit i hotellbranschen sedan mitten på 1980-talet. 1990 startade de Clarion Plaza Hotel i Karlstad. Under perioden 1996-2008 ägde de Clarion Grand Hotel i Helsingborg. Idag har de även Hotel Feliz i Palma samt två restauranger, Papi Njutbar och Barfota Beach i Helsingborg.

  • Vårt mål med V Hotell Viking är att skapa ett hotell där det mer känns som att komma hem till än vän än till ett hotell. Alla våra 49 rum är individuellt inredda och nyrenoverade under 2014/15. Entréplanet ska upplevas som ett stort vardagsrum där man kan äta och umgås i olika miljöer, säger Kjell Jakobsson. Samtidigt som vi är det lilla personliga hotellet så har vi det stora hotellets faciliteter med bar, restaurang och bra konferensfaciliteter. Vi och vår personal har en tydlig vision om att vi vill göra hotellet till ”the shining star” bland hotellen i Helsingborg.

    Han fortsätter; BW Premier Collection passar oss perfekt. Vi får behålla vårt eget varumärke och profil samtidigt som vi kommer att få ett bra stöd från Best Westerns starka organisation. Bättre kan det inte bli.”

  • Vi är mycket glada att ha fått in en hotellpärla som V Hotell Viking säger Johan Kukacka, VD på Best Western Scandinavia. Att vi nu får vårt sjätte BW Premier Collection hotell visar att vårt varumärke är urstarkt och egentligen är det enda alternativet för privata hotelloperatörer som inte vill ingå i ägda hotellkedjor.

För ytterligare information kontakta:

Johan Kukacka, VD
Best Western Scandinavia
Telefon: 0735-14 39 00
Email: johan.kukacka@bestwestern.se

Kjell Jakobsson, VD och Ägare
V Hotell Viking
Telefon: 0703-77 63 69
Email: kjell@hotellviking.se

Ämnen

Taggar

Regions


Best Western Scandinavia
Best Western Scandinavia är en hotellkedja som består av 130+ privatägda Best Western hotell i Norge, Sverige, Danmark och Island på ett hundratal orter. Engagerat värdskap sätter sin personliga prägel på hotellupplevelsen för våra gäster. Samtidigt har Best Westerns hotell höga kvalitetskrav på dess standard som gör att du som gäst vet vad du kan förvänta och att pris och produkt stämmer överens. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 110-tal länder vilket gör hotellkedjan till världens största hotellfamilj

Presskontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat material