Gå direkt till innehåll
Hotel Kung Carl vid Stureplan i Stockholm är ett av hotellen som ingår i WorldHotels Crafted Collection.
Hotel Kung Carl vid Stureplan i Stockholm är ett av hotellen som ingår i WorldHotels Crafted Collection.

Pressmeddelande -

WorldHotels Crafted Collection expanderar och satsar stort i Skandinavien

Sedan den globala lanseringen av hotellkedjan WordHotels varumärke Crafted Collection förra året, är det nu dags att expandera på den skandinaviska marknaden.

WorldHotels Crafted Collection är en ny generation av lifestyle-hotell för gästen som älskar kreativitet och som söker upplevelser utöver det vanliga. Oavsett coolt, urbant, stiligt eller chict är den gemensamma nämnaren för Crafted Collection-hotellen att ett koncept, tema eller en historia ligger till grund för hotellets idé. Här möts man av genomtänkta inslag i både helhet och detalj, i form av bland annat vacker arkitektur, spännande modern design, historia och konst.

”Målet med Crafted Collection är att skapa den ledande kollektionen av lifestyle-hotell i Skandinavien. Nu kan vi erbjuda hotellägare att ingå i en grupp av hotell där kreativitet, unika upplevelser och personlig service står i fokus. Trenden där hotellgästerna söker efter upplevelser och där hotellet blir destinationen fortsätter att öka, och med Crafted kan vi erbjuda detta" säger Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien.

Ett av hotellen som redan har varit med Crafted Collection under en tid är The Vault Hotel i Helsingborg. På hotellet, som vilar på ett stort bankvalv, hittar man det vackra, det pampiga och det spännande med hela bankhistorien som omger hotellet och som skapar en kittlande atmosfär till såväl rummen som till besöket.

”När nu WorldHotels kraftsamlar för att skapa en kollektion av boutique- och lifestylehotel med högklassig profil av unika platser, design och lokala storys, känner vi att The Vault Hotel passar väl in. Vi är säkra på att det kommer generera både synergier och nya samarbeten mellan hotellen som har liknande beskrivning och ambition i hela Skandinavien", säger Kjell Jakobsson, ägare av RoomRepublic gruppen och The Vault Hotel Helsingborg.

Ytterligare hotell som ingår i Crafted Collection är bland andra NOFO Hotel, Hotel Frantz, Hotel Ruth och Hotel Kung Carl, alla med något unikt som väcker gästernas sinnen. Även The Winery Hotel, som utmärker sig med sin unika egna vinproduktion, blir en del av varumärket och där hantverket ligger till grund för hotellets koncept.

”Crafted, det vill säga hantverk, genomsyrar allt vi gör på The Winery Hotel. Från vårt hjärta -vineriet – där vi framställer vin från druva till flaska, till köket där smakerna komponeras i perfekt harmoni till vinernas karaktär. Hantverket följer oss även in i inredningsdetaljerna och det familjära välkomnandet från våra vingårdsarbetare. Allt det som tillsammans skapar den atmosfär som får våra gäster att trivas, njuta och återkomma, gång på gång", säger Sarah Djerf, Marketing Manager på The Winery Hotel.

Andra inspirerande hotell som ingår i Crafted Collection runt om i världen är bland annat trendiga ACME Hotel i Chicago som är känt för sin urbana konst och lekfulla high-tech inslag. På Hotel Bijou i San Fransisco bor man förstklassigt i art-deco designad miljö och i holländska Arnhem erbjuder Hotel Haarhuis gastronomiska upplevelser och familjär service.

För WorldHotels Crafted Collection besök:

https://bwhhotelgroup.se/worldhotels-crafted-collection

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelson, VD
BWH Hotel Group Skandinavien
E-post johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Ämnen

Kategorier

Regioner


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36