Gå direkt till innehåll
Hotel Astoria i Köpenhamn nomineras för bästa arkitektur

Pressmeddelande -

Hotel Astoria i Köpenhamn nomineras för bästa arkitektur

Hotel Astoria är nominerade i dagstidningen Berlingskes prestigefulla tävling Stadens Bästa 2022 i kategorin Stadens Bästa Arkitektur.

För 21: a gången har Berlingskes redaktion röstat fram Stadens Bästa. Här hedras de som gör Köpenhamn så speciellt och som alltid ser till att staden är levande och inbjudande. 15 kategorier presenteras där fem bidrag i vardera är med och tävlar.

Med hela fem stjärnor från redaktionen, är Hotel Astoria nominerat i kategorin Stadens Bästa Arkitektur. Den målande recensionen av hotellet bjuder på allt från historian och arkitekturen till designen och inredningen. Avslutningsvis möts man av orden; med den rätta blandningen av nöje och allvar väcks berättelsen om det framstående Hotel Astoria till liv igen.

Hotel Astoria ritades av välkände arkitekten Ole Falkentorp och öppnade första gången 1935. Med sitt nytänkande lyckades Falkentorp att, med den färdigställda byggnaden, skapa ett elegant stycke internationell modernism mitt i Köpenhamn. Nu har hotellet, efter en övergripande renovering, utvecklat ett koncept där historiska inslag kombineras med modern art déco-stil. Här har man tagit vara på originaldetaljer som genomsyrar byggnadens själ och personlighet, samtidigt som hotellets moderna känsla och faciliteter ska tilltala medvetna resenärer.

Vinnarna i de olika kategorierna röstas fram av Berlingskes redaktörer tillsammans med läsarna och presenteras efter att röstningen avslutats den 19:e augusti.

Läs mer på Nominerede: Byens Bedste Arkitektur (berlingske.dk)

För driften av Hotel Astoria står norska hotellföretaget CIC Hospitality och hotellet ingår i BWH Hotel Group under varumärket BW Signature Collection by Best Western.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikkel Sørensen, hotellansvarig Hotel Astoria
E-post: mikkel@hotelastoria.dk
Tel: +45 25564351

Matthias B. Tanski, CEO, CIC Hospitality
E-post: matthias@cichospitality.com
Tel: +47 98222530

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat innehåll