Gå direkt till innehåll
Med sitt centrala läge med närhet till shopping, restauranger, sevärdheter och transportmöjligheter, är Hotel Astoria en bra utgångspunkt för alla som önskar ett enastående boende på bästa adress.
Med sitt centrala läge med närhet till shopping, restauranger, sevärdheter och transportmöjligheter, är Hotel Astoria en bra utgångspunkt för alla som önskar ett enastående boende på bästa adress.

Pressmeddelande -

Modern art déco möter unik historia på nyrenoverade Hotel Astoria

På nyrenoverade Hotel Astoria i Köpenhamn bjuder hotellets nya koncept på en kombination av unik historia och modern art déco.

Hotel Astoria ritades av välkände arkitekten Ole Falkentorp och öppnade första gången 1935. Nu har hotellet, efter en övergripande renovering, utvecklat ett koncept där historiska inslag kombineras med modern art déco-stil. Här har man tagit vara på originaldetaljer som genomsyrar byggnadens själ och personlighet, samtidigt som hotellets moderna känsla och faciliteter ska tilltala medvetna resenärer. Denna helhet ger hotellet ett tydligt och unikt koncept som kommer att tilltala en bred kundkrets.

”Vi ville skapa ett koncept för både de som vill bo på ett modernt och uppdaterat hotell, men även för de som vill ha ett hotell med historia, själ och personlighet. Med både ett unikt historiskt designkoncept och ett centralt läge i Vesterbro nära tågstationen, centrum och attraktioner, ser vi att hotellet kommer att locka både affärsresenärer, familjer, par och helgturister", säger Kristine Ravnevand, hotellansvarig Hotel Astoria.

De historiska detaljerna på hotellet är många och det första man möts av är de vackra svängdörrarna i original som fortfarande är kvar vid huvudentrén. Ett av hotellets superior-rum har noggrant bevarats med detaljer och vissa möbler i original, och på hotellets frukost blir man serverad på ett porslin, vilket även det har varit med sedan start. Hotellet, som ligger i en flygelbyggnad, har utsikt över Vesterbrogade och är tänkt att se ut som ett ånglok - något som uttrycker fascinationen för teknologin under 30-talet.

Hotellet erbjuder 94 stilfullt inredda rum, alla med stora fönster och ett par även med balkong. I den inbjudande baren och loungen möts hotellgäster och Köpenhamnsbor över en cocktail eller en kaffe, för att uppleva hotellets eleganta och spännande atmosfär. Med sitt centrala läge med närhet till shopping, restauranger, sevärdheter och transportmöjligheter, är Hotel Astoria en bra utgångspunkt för alla som önskar ett enastående boende på bästa adress.

För driften står norska hotellföretaget CIC Hospitality och hotellet ingår i BWH Hotel Group under varumärket BW Signature Collection by Best Western.

För mer information, vänligen kontakta:

Kristine Ravnevand, hotellansvarig Hotel Astoria
E-post: kristine@cichospitality.com
Tel: +45 21295904

Matthias B. Tanski, CEO, CIC Hospitality.
E-post: matthias@cichospitality.com
Tel: +47 98222530

Ämnen

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.

.

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Presskontakt VD 0735-14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Presskontakt Marknadschef 0733 78 01 36

Relaterat innehåll