Gå direkt till innehåll

Regioner: Malmö

BWH Hotels expanderar i Lund

BWH Hotels expanderar i Lund

Genom ett samarbete med Ligula Hospitality Group expanderar BWH Hotels i Lund. Med den nya tillhörigheten till BWH Hotels förväntas hotellet attrahera ytterligare segment men även förvalta sina befintliga kundgrupper vidare

Johan Michelson, VD BWH Hotels Scandinavia & Üwe Löffler, VD Ligula Hospitality Group

Ligula Hospitality Group i samarbete med BWH Hotels Scandinavia

Från och med den 1 januari 2024 kommer fem av Ligula’s hotell byta varumärke till Best Western Plus BWH Hotels Scandinavia och Ligula Hospitality Group ingår vid årsskiftet ett samarbete i syfte att skapa starka kommersiella synergier. Det strategiska partnerskapet mellan Ligula och BWH syftar till att stärka varje hotells position genom BWHs internationella nätverk och lokala närvaro.

Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år.

Best Western Hotels & Resorts utökas med boutiquehotell i Stockholm

Ett stenkast från Slussen, beläget på Peter Myndes Backe, öppnar nu det senaste tillskottet i BW Premier Collection. Hotel Frantz är ett familjeägt boutiquehotell med 48 unika rum, där originaldetaljer har bevarats, samtidigt som influenser från såväl omvärlden som den lokala omgivningen, har hämtats i visionen om att skapa en skräddarsydd hotellupplevelse.

Johan Michelson, Sverigechef Best Western Hotels & Resorts

Här är de tio orter där hotellbeläggningen ökat mest i sommar

Semester i Sverige är hett. Med 11,5 miljoner gästnätter noterar den svenska besöksnäringen en stark utveckling under sommarmånaderna, en ökning med 7 procent jämfört med samma period 2018. Allra bäst tillväxt har mindre orter utanför storstadsregionerna, där Borlänge toppar listan med en ökning av beläggningen med hela 23%. Det visar de senaste beläggningssiffrorna från Benchmark Alliance.

Best Western Plus Hotel Ilulissat blir centralt beläget i Ilulissat

Best Western Hotels & Resorts blir första hotellkedjan på Grönland

I maj 2021 öppnar Best Western Plus Hotel Ilulissat. Hotellet som har utsikt över Kirkebugten och isfjorden byggs och drivs av en lokal investorgrupp bestående av bröderna Tommy og Frank Bagger samt Jens Kristian Friis-Salling och blir en del av Best Western Hotels & Resorts.